Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΑΓΩΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ... ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ «ΚΟΨΙΜΟ» ΟΠΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

Η Τουρκία περιμένει από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να «τηρήσει τον λόγο του» και να τερματίσει τον εξοπλισμό των μελών κου...

«Πάγωσαν» οι Τούρκοι! Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου δεν αναφέρει «κόψιμο» των Κούρδων – Τι δήλωσε ο Μεβλούτ





Η Τουρκία περιμένει από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να «τηρήσει τον λόγο του» και να τερματίσει τον εξοπλισμό των μελών κουρδικών πολιτοφυλακών Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) της Συρίας, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.




«Το να περιμένουμε ότι ο Τραμπ θα τηρήσει τον λόγο του είναι το πιο φυσικό δικαίωμά μας» ανέφερτε ο Τσαβούσογλου σε τηλεοπτική δήλωση που έκανε από την Αττάλεια, στη νότια Τουρκία.

Την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε υποστηρίξει πως ο Τραμπ διαβεβαίωσε τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «έδωσε πολύ σαφείς οδηγίες να σταματήσουν οι παραδόσεις όπλων στις YPG», στη διάρκεια τηλεφωνικής επικονωνίας που είχαν οι δύο πρόεδροι.

«Φυσικά θέλουμε να το δούμε να εφαρμόζεται», ανέφερε το Σάββατο ο Τσαβούσογλου.

Στην ανακοίνωση όμως που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο, η αμερικανική κυβέρνηση δεν αναφέρει πουθενά ότι συμφώνησε να σταματήσει τον εξοπλισμό των Κούρδων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε τον ομόλογό του για «ρυθμίσεις που εκκρεμούν αναφορικά με τη στρατιωτική υποστήριξη προς τους εταίρους μας επί του πεδίου στη Συρία, τώρα που η μάχη της Ράκα έχει τελειώσει και φθάνουμε σε μια φάση σταθεροποίησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.