Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΟΣ..!!! Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ! ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ

 Έλληνες επιστήμονες υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας του ΕΜΠ, Αντωνίας Μοροπούλου, κατάφεραν να προσδιορίσουν την ηλικία του! - Το ...




 Έλληνες επιστήμονες υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας του ΕΜΠ, Αντωνίας Μοροπούλου, κατάφεραν να προσδιορίσουν την ηλικία του! - Το εύρημα που αποτέλεσε το "κλειδί" και η τεχνική που χρησιμοποίησαν - Ορυμαγδός δημοσιευμάτων από διεθνή μέσα ενημέρωσης για την συγκλονιστική ανακάλυψη! -



Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις εργασίες
Οι πιστοί θεωρούν ότι πρόκειται για το σημείο ταφής του Ιησού Χριστού. Το σημείο από το οποίο «ανελήφθη εις ουρανούς». Ο τάφος του Χριστού είναι χτισμένος στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου ή Ναό του Παναγίου Τάφου. Συγκεκριμένα στη χριστιανική συνοικία της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ. Και οι επιστήμονες ανακάλυψαν -πια- κάτι μοναδικό. Την χρονολογία ταφής του Ιησού!

Οι επιστήμονες θεωρούν πως το μάρμαρο χρονολογείται περίπου από το 345 μ.Χ.. Κάτι που μοιάζει να «δένει» με τις ιστορικές αναφορές που τονίζουν πως ο πρώτος Ρωμαίος αυτοκτάτορας, διέταξε να φυλαχθεί ευλαβικά σε μια νέα εκκλησία.

Πώς έφτασαν όμως σε αυτό το συμπέρασμα; Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εξέτασαν τα δείγματα από ασβεστοκονίαμα που βρέθηκε μεταξύ της επιφάνειας από ασβέστη που καλύπτει τον τάφο και της μαρμάρινης πλάκας που το καλύπτει. Μέσω μιας συγκεκριμένης μεθόδου, που ονομάζεται OSL, κατάφεραν να φτάσουν σε αυτή την ιστορική ανακάλυψη.

Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, οι εργασίες αποκατάστασης στον ναό έχουν ελληνική «υπογραφή», ενώ υπενθυμίζεται πως και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε επισκεφθεί τον Πανάγιο Τάφο στις 22 Μαρτίου του 2017.

Τάφος του Χριστού: Δέος από την… ελληνική ανακάλυψη!

Τις πληροφορίες μεταδίδει η βρετανική Daily Mail και τονίζει το… γαλανόλευκο «χρώμα» της υπόθεσης! «Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας, οι οποίοι εργάζονταν στην αποκατάσταση του ναού στον οποίο βρίσκεται ο τάφος«, τονίζει χαρακτηριστικά.




O τάφος του Χριστού και η συγκλονιστική του ιστορία με τις εργασίες στο σημείο έχει γίνει γνωστή από το 2016. Ωστόσο τα αποτελέσματα από τα δείγματα που πήραν οι επιστήμονες από το σημείο γίνονται γνωστά μόλις σήμερα!

Η Daily Mail μεταδίδει δηλώσεις που έκανε στο λίγους μήνες πριν στο National Geographic η Αντωνία Μοροπούλου. Η ελληνίδα επιστήμονας που ηγήθηκε των εργασιών αποκατάστασης του ναού δήλωνε συγκινημένη. «Το έργο βρίσκεται στην καρδιά της εξέλιξης του, στην πιο κρίσιμη φάση του. Η εμπειρία είναι συγκλονιστική» τόνιζε χαρακτηριστικά.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, οι ειδικοί φαίνεται πως κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο. Το ότι όπως προαναφέραμε το μάρμαρο χρονολογείται περίπου από το 345 μ.Χ.. τάφος του Χριστού

Αυτός είναι ο τάφος του Χριστού

Ο τάφος του Χριστού ήταν καλυμμένος από μάρμαρο τουλάχιστον μέχρι το 1555 μ. Χ.. Υπάρχει, μάλιστα, σοβαρή πιθανότητα αυτό να ίσχυε και για αρκετούς αιώνες νωρίτερα.

«Το μάρμαρο που καλύπτει τον τάφο απομακρύνθηκε και μείναμε έκπληκτοι με τον όγκου του υλικού που βρισκόταν από κάτω«, δήλωσε ο Fredrik Hiebert, αρχαιολόγος του National Geographic Society ο οποίος μετέχει στο πρόγραμμα αποκατάστασης.

«Θα είναι μια μακρά επιστημονική ανάλυση, ωστόσο θα μπορέσουμε τελικά να δούμε την πρώτη πέτρινη επιφάνεια πάνω στην οποία, σύμφωνα με την παράδοση, εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού» συνέχισε ο ίδιος.





Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση, μετά την σταύρωσή του από τους Ρωμαίους το 30 ή το 33 μΧ, το σώμα του Ιησού Χριστού τοποθετήθηκε πάνω σε μια πλάκα. Ή «ταφικό κρεβάτι» λαξευμένο από ασβεστόλιθο, δίπλα σε μια σπηλιά. τάφος του Χριστούτάφος του Χριστού

Η θρησκεία αναφέρει πως ο Χριστός αναστήθηκε μετά τον θάνατο και οι γυναίκες που πήγαν για να μυρώσουν το σώμα του τρεις ημέρες μετά την ταφή, είπαν πως δεν βρήκαν τη σορό του. τάφος του Χριστούτάφος του Χριστού

Η ταφική πλάκα σήμερα περικλείεται από ένα οικοδόμημα γνωστό και ως Κουβούκλιο. Το οποίο έχει χτιστεί γύρω από τον τάφο και αναστηλώθηκε τελευταία φορά μεταξύ 1808-1810, αφού είχε καταστραφεί εξαιτίας πυρκαγιάς. τάφος του Χριστού

Σε αυτό το Κουβούκλιο αλλά και στον εσωτερικό τάφο γίνονται επί μήνες εργασίες αποκατάστασης από την ομάδα επιστημόνων του ΕΜΠ. ΌΠως προαναφέραμε, των εργασιών ηγείται η καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου.

Πηγή: dailymail.co.uk


newsit