Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΣΟΚ: «ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΔΩΡΑΣ ΖΕΜΠΕΡΗ...»

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την άγρια δολοφονία της 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών έφερε στο φως η έρευνα...

Δώρα Ζέμπερη - Μαρτυρία ΣΟΚ στο «Φως στο Τούνελ»: «Αυτός είναι ο δολοφόνος...»





Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την άγρια δολοφονία της 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών έφερε στο φως η έρευνα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ»

Τηλεφώνημα από κλεμμένο κινητό





Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, δόθηκε μια πληροφορία για το δολοφόνο από άτομο που υποστήριζε ότι τον γνώριζε. Όπως αποδείχτηκε στην πορεία, το τηλεφώνημα έγινε από κλεμμένο κινητό και ενημερώθηκε άμεσα η Αστυνομία.

Το στίγμα του τηλεφώνου του θύματος και η σημαντική μαρτυρία


Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο που έχουν μέχρι τώρα οι Αρχές είναι πως το τελευταίο στίγμα του κινητού τηλεφώνου του θύματος εξέπεμψε από την περιοχή της Ομόνοιας.

Φαίνεται ότι ο δράστης απενεργοποίησε το κινητό της άτυχης κοπέλας δέκα λεπτά μετά τη δολοφονία.

Μαρτυρία που έφτασε στην εκπομπή από «ευαίσθητο χώρο», θα αξιοποιηθεί κατάλληλα από τις Αρχές. Σύμφωνα με αυτή, το απόγευμα της μοιραίας ημέρας, πριν γίνει γνωστή η δολοφονία, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ζητώντας να μάθει πώς μπορεί να εντοπιστεί το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου.

Η εικόνα του δράστη από την έρευνα του ιατροδικαστή

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, που διενήργησε τη νεκροτομή στη σορό της άτυχης κοπέλας, ξεκαθαρίζουν το τοπίο.

Οι μαχαιριές από σουγιά που δέχτηκε η Δώρα Ζέμπερη, τόσο πισώπλατα, όσο και στο θώρακα, δεν ήταν όλες βαθιές. Οκτώ με δέκα από τις δεκατέσσερις είχαν τρυπήσει τον πνεύμονα και την καρδιά.

Το ακανόνιστο «Γ» που είχε στο δεξί της μάγουλο ήταν τυχαίο και δεν ερμηνεύεται σαν κάποιου είδους «υπογραφή» του δράστη.

Δεν εντοπίστηκαν ιδιαίτερα ίχνη πάλης, μόνο στο κάτω βλέφαρο του θύματος χτύπημα από γροθιά.




Απόπειρα βιασμού δεν υπήρξε, αφού το τζιν παντελόνι της κοπέλας ήταν κουμπωμένο και φορούσε τη μπλούζα της.

Ίχνος του δράστη ή τρίχα του δεν βρέθηκε πάνω στη σορό.

Το DNA που εντοπίστηκε στα νύχια του θύματος εξετάζεται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, φαίνεται ότι η κοπέλα προσπάθησε να ξεφύγει ενώ δεχόταν τις μοιραίες μαχαιριές και πισώπλατα. Ο δολοφόνος είχε μένος και αυτό του έδωσε δύναμη στα χτυπήματα. Το ύψος του υπολογίζεται γύρω στο 1.75.

«Είδαν τη σφαγή της Δώρας και εξαφανίστηκαν…»


Η δημοσιογράφος, στο χώρο του νεκροταφείου, ακολούθησε την αιματοβαμμένη διαδρομή της. Η άτυχη κοπέλα σε μια ύστατη προσπάθεια έπεσε πάνω στην μαρμάρινη πλάκα ενός μνήματος που βάφτηκε κόκκινη. Την ώρα που ξεψυχούσε, ο δράστης είχε ήδη διαφύγει, πηδώντας πιθανότατα τη μάντρα του νεκροταφείου.

Η έρευνα αποκάλυψε πως σε κοντινό μνήμα βρισκόταν εκείνη την ώρα ένα ζευγάρι. Η γυναίκα εκμυστηρεύτηκε σοκαρισμένη σε μάρτυρα που μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη πως «τα είδε όλα». Το ζευγάρι που συνήθιζε να επισκέπτεται το νεκροταφείο κάθε ημέρα, δεν εμφανίστηκε ξανά μετά το φονικό.

Την ώρα της στυγερής δολοφονίας δεν υπήρχαν στο χώρο υπάλληλοι του τομέα καθαριότητας, καθώς τελειώνουν την εργασία τους στις 2:00 το μεσημέρι και αυτό ο δράστης πρέπει να το γνώριζε.

Σύμφωνα με εργαζόμενο στο νεκροταφείο, ο πρώτος μάρτυρας που είδε τη Δώρα πεσμένη και αιμόφυρτη βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. «Αν το θύμα φώναζε αμέσως βοήθεια ίσως να ακουγόταν. Όμως, ούρλιαζε και αυτό είναι το οξύμωρο. Στο χώρο του κοιμητηρίου πολλοί άνθρωποι εκφράζουν το θρήνο τους με αυτόν τον τρόπο και όλοι νομίζουν ότι κάποιος ξεσπά για κάποιον αγαπημένο που έχασε. Δυστυχώς όλα δείχνουν πως η κοπέλα καθυστέρησε να ζητήσει βοήθεια και έδωσε χρόνο στο δράστη να φύγει», είπε χαρακτηριστικά.




«Τον είδα να φεύγει πάνω στον πανικό…»

Φανερά αναστατωμένοι οι εργαζόμενοι στο χώρο του κοιμητηρίου προθυμοποιήθηκαν να μιλήσουν με την ελπίδα να δοθεί ένα τέλος στην υπόθεση που σόκαρε την κοινή γνώμη.

«Την ώρα του φόνου, ο φύλακας ενημερώθηκε πως χτύπησε μια κοπέλα και χωρίς να ξέρει τι έχει συμβεί, έτρεξε γρήγορα εκεί που βρισκόταν το θύμα, δίχως να κλείσει την κεντρική είσοδο», ανέφερε ένας από τους επόπτες.

Με το που ακούστηκε η είδηση του θανάτου, επικράτησε αναστάτωση. Την ώρα που οι περισσότεροι έτρεχαν πάνω – κάτω, ένας που έμεινε πίσω στο φυλάκιο της κεντρικής εισόδου, παρατήρησε δέκα λεπτά μετά το συμβάν, έναν άντρα που δεν είχε ξαναδεί μέχρι τότε, να βγαίνει από το νεκροταφείο. Είχε ύψος περίπου 1.75, ήταν γεροδεμένος, ηλικίας 40 με 45 χρόνων με καστανά μαλλιά. Ήταν λίγο αξύριστος και φορούσε παλιά ρούχα δουλειάς, αλλά όχι λερωμένα. Τζιν παντελόνι, πορτοκαλί μπλουζάκι, μπεζ γιλέκο και σκούρα μπλε πάνινα παπούτσια. Ο άνδρας αυτός φεύγοντας, ψέλλισε κάτι στα ελληνικά, που δεν κατάλαβε ο μάρτυρας.

«Ο δράστης πρέπει να διέφυγε από τη μάντρα της πίσω πλευράς, εκτός κι αν ήταν τόσο ψύχραιμος που βγήκε περπατώντας σαν να μην έτρεχε τίποτε», ανέφερε φύλακας του κοιμητηρίου στην Αγγελική Νικολούλη. Ο ίδιος δεν είδε κάποιον ή κάτι που να του κίνησε την περιέργεια. Όπως είπε, τη νύχτα μετά το συμβάν, αστυνομικοί παρέμειναν στο νεκροταφείο και συνέχιζαν τις έρευνες. newsbomb.gr
newsbomb.gr