Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ «ΦΑΕΙ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ: ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Στον πάγο βρίσκονται τους τελευταίους μήνες οι σχέσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του πρωθυπουργού του Μπιναλί ...





Στον πάγο βρίσκονται τους τελευταίους μήνες οι σχέσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του πρωθυπουργού του Μπιναλί Γιλντιρίμ.





Όπως μεταδίδει ο τουρκικός Τύπος, ο Ερντογάν δεν ικανοποιήθηκε με τα όσα συζητήθηκαν στον άξονα Ουάσιγκτον-Άγκυρας, στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Γιλντιρίμ στις ΗΠΑ. Ο κ. Ερντογάν ανέμενε από τον κ. Γιλνιτρίμ να υπερασπιστεί με περισσότερο σθένος τις θέσεις της Τουρκίας σε μια σειρά υποθέσεων διαφθοράς, τις οποίες εξετάζει η αμερικανική δικαιοσύνη.

Ακόμη, ο κ. Ερντογάν διαφωνεί και με τις τελευταίες δηλώσεις και κινήσεις του πρωθυπουργού Γιλντιρίμ στο πεδίο των αμερικανοτουρκικών σχέσεων. Ο κ. Γιλντιρίμ αναφέρεται στις ΗΠΑ με τον όρο «κράτος δικαίου» και αφήνει να εννοηθεί ότι στο ζήτημα των φυλακισμένων εργαζομένων των αμερικανικών διπλωματικών αντιπροσωπειών στην Τουρκία, η τουρκική πλευρά έχει δώσει συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις στην αμερικανική πλευρά. Με αυτά τα μηνύματα διαφωνεί το Προεδρικό.

Εξαιτίας της έντασης στον άξονα Προεδρικού-Πρωθυπουργίας, μετά την επιστροφή του κ. Γιλντιρίμ στην χώρα του, πραγματοποιήθηκαν δυο σημαντικές συσκέψεις, με την συμμετοχή του Προέδρου και του Πρωθυπουργού. Σε αυτές τις συναντήσεις, ο κ. Ερντογάν εξωτερίκευσε τον προβληματισμό και τις ανησυχίες του.

Τέλος, αξίζει να υπογραμμιστούν δυο σημεία. Πρώτον, μέχρι στιγμής η κυβερνητική πτέρυγα δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τις προαναφερόμενες πληροφορίες. Δεύτερον, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή που επικαλείται σχετικές πληροφορίες, πίσω από τον εκνευρισμό του Προέδρου σχετικά με τις κινήσεις του κ. Γιλντιρίμ κρύβονται και οι νέες πληροφορίες που εμπλέκουν τον ίδιον και την οικογένεια του σε οικονομικά σκάνδαλα που σχετίζονται με οικονομικούς παραδείσους.