Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ «ΚΑΝΑΡΗΣ» - ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΛΟΙΟΥ

thinknews _ Νωρίτερα σας είχαμε ενημερώσει πως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε ζητήσει από τον Α/ΓΕΝ να αποδοθούν τάχι...






thinknews_ Νωρίτερα σας είχαμε ενημερώσει πως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε ζητήσει από τον Α/ΓΕΝ να αποδοθούν τάχιστα ευθύνες για το σκηνικό με την φρεγάτα «Κανάρης» και λίγες ώρες αργότερα είχαμε τις πρώτες κυρώσεις, αφού αυτός που την πλήρωσε σε πρώτη φάση ήταν ο Κυβερνήτης της φρεγάτας, ο οποίος απαλλάχθηκε των καθηκόντων του. Επίσης, αποφασίστηκε η αντικατάσταση και του Διευθυντή Ναυτιλίας – Κατεύθυνσης πλοίου.




Στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού τονίζεται: «Σε συνέχεια θαλάσσιου συμβάντος φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ, πρωινές ώρες Πέμπτης 02 Νοεμβρίου 2017, αποφασίστηκε η αντικατάσταση Κυβερνήτου και Διευθυντού Ναυτιλίας – Κατεύθυνσης πλοίου. Το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 για την επιλογή νέου Κυβερνήτου.

Έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την εξακρίβωση των συνθηκών του συμβάντος και παράλληλα η σύσταση Επιτροπής Πραγματογνωμοσύνης προκειμένου εντοπισθούν τα αίτια του συμβάντος και εξαχθούν ακολούθως συμπεράσματα και διδάγματα προς περαιτέρω εκμετάλλευση».



Είναι προφανές ότι το ΓΕΝ έκρινε ότι η κύρια ευθύνη βαρύνει τον κυβερνήτη του πλοίου, ενώ απέδωσε και ευθύνες στον Διευθυντή Ναυτιλίας-Κατεύθυνσης πλοίου που εκ της θέσεώς του είναι επιφορτισμένος με την ασφαλή πορεία (ναυτιλία) του πλοίου.

Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι η ΕΔΕ θα εξετάσει αν θα αποδοθούν ευθύνες και σε άλλα μέλη του πληρώματος της φρεγάτας που εκείνη την ώρα ήταν (ή έπρεπε να βρίσκονται) στη γέφυρα του πλοίου.