Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΙΘΑΝΟ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ...

Το πλήρωμα του εξαφανισμένου υποβρυχίου της Αργεντινής, Σαν Χουάν μπορεί να προσπαθεί να κρατηθεί μετά βίας στη ζωή παρ’ όλο που έρε...





Το πλήρωμα του εξαφανισμένου υποβρυχίου της Αργεντινής, Σαν Χουάν μπορεί να προσπαθεί να κρατηθεί μετά βίας στη ζωή παρ’ όλο που έρευνες δεν έχουν βρει σημάδια ζωής εδώ και τόσες μέρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ναυτικού της Αργεντινής Enrique Balbi ( Ενρίκε Μπάλμπι) την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017.




Επίσης επίσημη πηγή του Ναυτικού της Αργεντινής αναφέρει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για τις έρευνες.

“Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τι συνέβη στο υποβρύχιο, τίποτα δεν μπορούμε να πούμε. Προσπαθούμε να δείχνουμε τον απαραίτητο σεβασμό. Παρόλο που η έρευνα συνεχίζεται εδώ και 11 μέρες δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός ότι υπάρχει περίπτωση το πλήρωμα να είναι ζωντανό αλλά σε κατάσταση ακραίας επιβίωσης.”, δήλωσε επίσης ο εκπρόσωπος.

Αζίζει επίσης να αναφέρουμε ότι το Σάββατο ο αδερφός ενός άνδρα που υπηρετούσε στο υποβρύχιο είπε στο Sputnik ότι ο αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν στο υποβρύχιο ήταν 44 άτομα ενώ έπρεπε να είναι 37 μέλη.

Η έκρηξη πιθανώς προκλήθηκε από το υδρογόνο

“Η έκρηξη μπορεί προκλήθηκε λόγω της υψηλής συγκέντρωσης υδρογόνου. Αν το υδρογόνο κπροκάλεσε την έκρηξη τότε δεν γνωρίζουμε γιατί αυξήθηκε η συγκέντρωση του μέσα στο υποβρύχιο ” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Balbi. Ένα νορβηγικό οχηματαγωγό πλοίο το Sophie Siem το οποίο μεταφέρει ένα μικρό υποβρύχιο των ΗΠΑ, ψάχνει επίσης γα το χαμένο Σαν Χουάν, δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος του λιμανιού της πόλης Comodoro Rivadavia στο Sputnick την Κυριακή.

To πλοίο έπρεπε να αποχωρήσει το Σάββατο από τις έρευνες αλλά η αποχώρηση του αναβλήθηκε εξαιτίας των πολύ δυνατών ανέμων. Το μικρό υποβρύχιο μπορεί να σώσει έως και 16 άτομα τη φορά. Την Παρασκευή εστάλη επίσης ένα ρωσικό Antonov An-124 εστάλη για να βοηθήσει στους έρευνες του χαμένου υποβρυχίου. Προσγειώθηκε στην πόλη Comodoro Rivadavia μεταφέροντας ένα υποβρύχιο ικανό να βουτήξει σε βάθος έως και 6.000 μέτρων (19.685 πόδια).

Σημειώνεται ότι το Σαν Χουάν με ένα πλήρωμα 44 άτομα εξαφανίστηκε στις 15 Νοεμβρίου όταν Σημειώνεται ότι το υποβρύχιο Σαν Χουάν με πλήρωμα 44 ατόμων σταμάτησε να απαντά σε κλήσεις στις 15 Νοεμβρίου 2017, όταν βρισκόταν εν πλω από την Ουσουάια για τη Μαρ δελ Πλάτα με 44 μέλη πληρώματος, ενώ διέθετε αποθέματα τροφίμων για αρκετές ημέρες. Το οξυγόνο όπως είχε δηλώσει αρχικά το Ναυτικό μπορούσε να κρατήσει στη ζωή το πλήρωμα το πολύ έως 10 ημέρες.

onalert.gr - Με πληροφορίες από sputniknews.com