Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ... ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ!

Ποινική δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα και κατά δυο ακόμη προσώπων που συνδέονται με την εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ (ανήκει...

Ποινική δίωξη σε βάρος του Λεωνίδα Μπόμπολα





Ποινική δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα και κατά δυο ακόμη προσώπων που συνδέονται με την εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ (ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατά 90%) για δωροδοκία υπαλλήλων σε βαθμό κακουργήματος κατά συναυτουργία και κατ εξακολούθηση, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.




Η έρευνα από τις ελληνικές δικαστικές αρχές ξεκίνησε μετά την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο η οποία τον ενέπλεκε σε μίζες προκειμένου η εταιρεία συμφερόντων του να κερδίσει το διαγωνισμό για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Πάφο και ΧΥΤΥ στη Λεμεσό.

Ο επιχειρηματίας είχε συλληφθεί έπειτα από ένταλμα των κυπριακών αρχών οι οποίες του καταλόγιζαν κατηγορίες για απάτη, κλοπή από δημόσιους λειτουργούς, παράβαση του νόμου περί εσόδων, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, συνωμοσία για καταδολίευση.

Το συμβούλιο εφετών ωστόσο είχε απορρίψει το αίτημα έκδοσης κρίνοντας ότι αν τελέστηκε το αδίκημα της δωροδοκίας, η χώρα τέλεσης του είναι η Ελλάδα και ο κατηγορούμενος πρέπει να δικαστεί εδώ.