Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Η ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΕΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, Ο ΣΑΔΙΚ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ»… ΛΕΕΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΣΑΔΙΚ

Ο αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Μαύρης Θάλασσας καθηγητής Δρ. Χικμέτ Οκσούζ δήλωσε πως η Δυτική Θράκη είναι η περιοχή τιμής του Τουρ...





Ο αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Μαύρης Θάλασσας καθηγητής Δρ. Χικμέτ Οκσούζ δήλωσε πως η Δυτική Θράκη είναι η περιοχή τιμής του Τουρκικού Έθνους. Αναγκαιότητα αυτής της ιδιότητας είναι ο αγώνας που δίνεται εκεί¨.

Στο Ινστιτούτο Βαλκανικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Θράκης οργανώθηκε πάνελ με τίτλο ¨Ο Σαδίκ Αχμέτ και οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης¨




Κατά την εκδήλωση που έγινε στην συνεδριακή αίθουσα Δρ Φεχμί Γιλντίζ, ο αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Μαύρης Θάλασσας καθηγητής Δρ. Χικμέτ Οκσούζ, είπε πως η πρώτη δοκιμή τουρκικής δημοκρατίας έγινε στα Βαλκάνια με την Τουρκική Δημοκρατία Δυτικής Θράκης.

Ο Οκσούζ ανέφερε πως είναι ανάγκη το τρίποδο Κύπρος, Τουρκία και Δυτική Θράκη να γίνει καλά γνωστό και συνέχισε λέγοντας: ¨H Δυτική Θράκη έφυγε από τα χέρια μας 104 έτη πριν. Είναι μια τουρκική περιοχή στην οποία επί 104 έτη δόθηκε μεγάλος αγώνας. Είναι η περιοχή τιμής του Τουρκικού Έθνους. Αναγκαιότητα αυτής της ιδιότητας είναι ο αγώνας που δίνεται εκεί¨.

Στην Λωζάννη που μπήκαν τα θεμέλια της Τουρκικής Δημοκρατίας και καθορίστηκε η παρουσία της στην διεθνή αρένα, η μόνη μειονοτική κοινότητα που έμεινε με την βούληση μας και υπό την εγγύηση μας εκτός των συνόρων μας είναι αυτή στην δυτική Θράκη.: ………………….

O Οκσουζ περιέγραψε πως στην περίοδο του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ξεσηκώθηκαν δυνατά και είπε ¨Ότι και αν έκαναν όμως οι Έλληνες δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την ισχύ της τουρκικής μειονότητας. Στις 24/7/1995 -αυτήν την ημερομηνία να την χαράξουμε- με μια επιχείρηση που εμφανίστηκε σαν ατύχημα ο Δρ. Σαδίκ Αχμέτ έγινε μάρτυρας. Ευχόμαστε να έχει το έλεος του Αλλάχ¨.

Η Ισίκ Σαδικ σύζυγος του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, ανέφερε πως ο ο συζυγος της μέρι την τελευταία του αναπνοή αγωνίστηκε για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.

Στο πανελ μετείχαν από το Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης η βοηθός κοσμήτορα Νιλουφέρ Ερντέμ, από το Πανεπιστήμιο Θράκης ο βοηθός κοσμήτορα Δρ. Αλ Χουσείνογλου και ο ερευνητής και συγγραφέας Οζκάν Χουσείν.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο αντινομάρχης Αδριανούπολης Γιουσούφ Γκιουλέρ, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης Δρ. Ερχάν Ταμπάκογλου.

https://www.haberler.com
- http://tourkikanea.gr