Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΠΑ ΚΑΠΑ ΕΨΙΛΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑ... ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΟΡΘΙΟ...

Ο Ριζοσπάστης στα στρατόπεδα! Από σήμερα η εφημερίδα του ΚΚΕ εγκαινίασε ένα δισέλιδο που περιλαμβάνει ειδήσεις, σχόλια και άρθρα γι...





Ο Ριζοσπάστης στα στρατόπεδα! Από σήμερα η εφημερίδα του ΚΚΕ εγκαινίασε ένα δισέλιδο που περιλαμβάνει

ειδήσεις, σχόλια και άρθρα για τους στρατευμένους, τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και “κλέβουμε” μερικές από τις ειδήσεις του δισέλιδου:





• Φαντάροι της Ε’ ΕΣΣΟ αρνήθηκαν να «τραγουδήσουν» εθνικιστικά συνθήματα που φώναζαν χρυσαυγίτες του λόχου τους – με την ανοχή των λοχαγών τους – στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στην Αυλώνα και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (9ο ΣΠΖ) στην Τρίπολη. Βγήκαν στην αναφορά και πέτυχαν την απαγόρευση.


• Το ίδιο και στη Λευκωσία στο 1ο Τάγμα Πεζικού. Ο διοικητής επιχείρησε να απειλήσει τον φαντάρο που βγήκε παραπονούμενος πως θα τον βγάλει στην αναφορά για τη μη εκτέλεση της διαταγής, έπεσε όμως στον «τοίχο» της αποφασιστικής στάσης κι άλλων φαντάρων από τους υπόλοιπους λόχους. Τα εθνικιστικά συνθήματα κόπηκαν «μαχαίρι».



Ακολούθησε δημοσίευση επιστολής των φαντάρων στον «Ριζοσπάστη», μετά την οποία ο υπολοχαγός Γεώργιος Ιωαννίδης προχώρησε σε απαράδεκτες απειλές και εκφοβισμούς προς τους φαντάρους. Αποδεικνύεται ότι όλα όσα κατήγγειλαν οι φαντάροι έχουν την ανοχή, αν όχι τη στήριξη από αξιωματικούς. Να ξέρουν όμως ότι οι φαντάροι δεν τρομοκρατούνται.

• Στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Μεσολογγίου (2/39ΣΕ) νεοσύλλεκτοι φαντάροι διαμαρτυρήθηκαν για την κακή ποιότητα του συσσιτίου και τη συνεχή αλλαγή της ώρας του. Αφού το συζήτησαν μεταξύ τους, βγήκαν παραπονούμενοι στις αναφορές και πέτυχαν την άμεση βελτίωσή του και τη σταθεροποίηση της ώρας.

• Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ), στη Θήβα, φαντάροι διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη εμβολίων. Συγκεκριμένα, οι φαντάροι βγήκαν στην αναφορά όταν η διοίκηση ενημέρωσε ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου της μηνιγγίτιδας είναι σε έλλειψη κι αφού διέρρευσε ότι μπορεί να χρειαστεί να τα προμηθευτούν με δικά τους έξοδα. Τις αναφορές ακολούθησε δημοσίευση. Μετά τις διαμαρτυρίες, τα εμβόλια έγιναν κανονικά.

• Στo Κέντρο Απωλειών Αποκατάστασης Υγείας (ΚΑΑΥ) Αγ. Ανδρέα φαντάροι άνοιξαν το ζήτημα της κάλυψης του κόστους της μεταφοράς τους στην έξοδο. Με αναφορές και επιστολή διαμαρτυρίας στον «Ριζοσπάστη» διεκδίκησαν να καλύπτεται από την υπηρεσία το κόστος του ΚΤΕΛ (5,40 ευρώ). Τελικά πέτυχαν να συμπεριλαμβάνονται στα υπηρεσιακά λεωφορεία.

militaire