Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΑΣΤΑΤΟ ΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΚΡΟΥΣΜΑ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ένα κρούσμα μηνιγγίτιδας αναστάτωσε την σχολική κοινότητα του Αρκαλοχωρίου πριν λίγες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν...




Ένα κρούσμα μηνιγγίτιδας αναστάτωσε την σχολική κοινότητα του Αρκαλοχωρίου πριν λίγες ημέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν μαθητή του δημοτικού σχολείου που έφερε συμπτώματα μηνιγγίτιδας.




Το περιστατικό σε μαθητή δημοτικού σχολείου εκδηλώθηκε μέσα στην εβδομάδα και άμεσα η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου, ενώ τα παιδιά χτες πήγανε εκδρομή προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα και να απολυμανθεί αν ήταν αναγκαίο το σχολείο.

Μέσα σε 6 ώρες οι εργαστηριακές εξετάσεις επέδειξαν πως ο συγκεκριμένος ιός ήταν ιογενής κι έτσι δεν χρειάστηκε να γίνει απολύμανση του χώρου καθώς δεν μεταδίδεται με την επαφή.

Κανένας λόγος ανησυχίας

«Ο μαθητής διακομίστηκε στο νοσοκομείο και διαγνώστηκε – ευτυχώς – με ιογενή μηνιγγίτιδα. Αμέσως ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι γονείς και τηρήθηκε το πρωτόκολλο», επεσήμανε, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου, Δημήτρης Αποστολάκης τονίζοντας παράλληλα πως «δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μαθητής λαμβάνει την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

πηγή: cretalive, cretapost