Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ... «Η ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗΣ -ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ- ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ»

Η μη αναγνώριση του αυτοκέφαλου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της πΓΔΜ θα είναι όχι μόνο μια αμαρτία, αλλά και προδοσία. Αυτό αναφέρει ...






Η μη αναγνώριση του αυτοκέφαλου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της πΓΔΜ θα είναι όχι μόνο μια αμαρτία, αλλά και προδοσία.

Αυτό αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Fokus’ επικαλούμενο δηλώσεις του ιστορικού καθηγητή Πλάμεν Παβλόφ, σχετικά με το αίτημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Σκοπίων να λάβει τη βουλγαρική ως «μητέρα εκκλησία», προσθέτοντας ότι αυτό είναι σίγουρα μια μεγάλη ιστορική αδικία που από καιρό έπρεπε να είχε διορθωθεί.




«Στα Σκόπια, οι απλοί πιστοί, οι κληρικοί, οι επίσκοποι και ο αρχιεπίσκοπος κρατούν μία θέση που είναι σύμφωνα με τα εθνικά μας συμφέροντα και με τα κοινά συμφέροντα των δύο λαών, της Βουλγαρίας και της (ψευδο)«Μακεδονίας».

Θα τους συμβούλευα να μην διερευνήσουν τις απόψεις άλλων εκκλησιών, αλλά να τους ενημερώσουν, απλά, ότι είναι στην πραγματικότητα η ίδια εκκλησία. Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση ο όρος «μητέρα εκκλησία» είναι κάπως σχετική, επειδή η Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας είναι διάδοχος του βουλγαρικού Πατριαρχείου», δήλωσε ο καθηγητής Παβλόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο ολόκληρη η ιστορία και η παράδοσή μας μιλούν για την υποστήριξης μιας τέτοιας λύσης.

«Οι λαοί της (ψευδο)μακεδονίας και της Βουλγαρίας θα έρθουν σταδιακά μαζί, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Εκκλησία να συμμετάσχει σε αυτήν τη διαδικασία και να μην ακολουθήσει τυφλά κάποιους κανόνες, οι οποίοι παρεμπιπτόντως βρίσκονται σε αντίθεση με τη διδασκαλία του Χριστού», πρόσθεσε ο ιστορικός.

Κλείνοντας, αναφέρει ο Βούλγαρος καθηγητής- όπως σημειώνει το ‘Fokus’: Και εάν ακόμη η αναγνώριση της ‘Μακεδονικής’ Ορθόδοξης Εκκλησίας ως αυτοκέφαλης, κρύβει κάποιους κινδύνους για τη βουλγαρική, θα πρέπει η Ιερά Σύνοδος να ακολουθήσει το παράδειγμα των Αγίων Πατέρων και απλά να νομιμοποιήσει την πραγματική σχέση μεταξύ των δύο Ορθοδόξων Εκκλησιών.

(Στοιχεία από focus-news.net)
--

The Hellenic Information Team