Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ - ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ - ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, αναμένεται να ανοίξει το σύστημα του Taxisnet για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου μία οικογένεια να...

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πώς να διεκδικήσετε το επίδομα - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις στο Taxisnet






Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, αναμένεται να ανοίξει το σύστημα του Taxisnet για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου μία οικογένεια να δικεδικήσει το επίδομα θέρμανσης.




Αν και πολυπόθητο το επίδομα θέρμανσης, ωστόσο κάθε χρόνο τα κριτήρια αυστηροποιούνται με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι όλο και να μειώνονται. Φέτος, μάλιστα, αναμένεται να είναι μειωμένο κατά 50%, σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό του 2018 που κατατέθηκε στη Βουλή, αφού τα 108 εκατ. ευρώ του 2017. Τα κριτήρια χορήγησης θα είναι αυστηρότερα (εισοδηματικά και περιουσιακά). Το επίδομα θα αρχίσει να καταβάλλεται μετά την 1η/1/2018 και η πρώτη δόση του επιδόματος θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο του 2018 για τις ποσότητες πετρελαίου που θα έχουν αγοραστεί από 15 Οκτωβρίου 2017 μέχρι το τέλος της χειμερινής σεζόν και η δεύτερη δόση τον Ιούνιο.

Πώς να κάνετε την αίτηση

Όταν θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω του Taxisnet για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης. Η αίτηση θα υποβληθεί στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ αφού ο χρήστης εισέλθει στο σύστημα με χρήση των κωδικών πρόσβασης του στο Taxisnet. Στην αίτηση η αναγράφονται μεταξύ άλλων τα εξής: Ο ΑΦΜ του αιτούντος, το ονοματεπώνυμό του, ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του, ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου καθώς και η επιφάνεια της κύρια κατοικίας. Αυτή τη στιγμή, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στα 97 με 98 λεπτά το λίτρο έναντι των 93 με 95 λεπτών το λίτρο που ήταν στην αρχή της περιόδου διακίνησης του καυσίμου. Στις ορεινές περιοχές και στα νησιά η τιμή του ξεπερνάει το ένα ευρώ.

newsbomb.gr