Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ... Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ...!!!

Αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή έμμεση προτροπή από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία , βρίσκεται η τρίτη στον κόσμο ιστιοπλόος της κα...

Ασύλληπτο: Προτρέπουν την τρίτη στον κόσμο Ελληνίδα ιστιοπλόο να αγωνιστεί με τα χρώματα άλλης χώρας





Αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή έμμεση προτροπή από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία , βρίσκεται η τρίτη στον κόσμο ιστιοπλόος της κατηγορίας laser Βασιλεία Καραχάλιου, που περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm 97,8 την περιπέτειά της.




H ΕΙΟ, αφού απειλεί να την αποκλείσει από την εθνική ομάδα για πειθαρχικά παραπτώματα, την προτρέπει εμμέσως να αλλάξει αθλητική ιθαγένεια. Η Ελληνική ΙστιοπλοϊκήΟμοσπονδία εγκαλεί την Καραχάλιου γιατί συμμετέχοντας σε αγώνες της παγκόσμιας ομοσπονδίας έφερε στο ιστίο της το logo του χορηγού της , δεν είχε κάνει αίτημα έγκρισης του ταξιδιού της από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και δήθεν δεν παρέλαβε τη στολή της εθνικής ομάδας με αποτέλεσμα να εμφανιστεί στην απονομή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος χωρίς το εθνόσημο

. Τα επιχειρήματα της Ομοσπονδίας καταρρίπτονται εύκολα από την ίδια την αθλήτρια, αλλά και από την απλή παρατήρηση των δεδομένων. Η Καραχάλιου με έξοδα δικά της , της οικογένειάς της και του χορηγού της βρίσκεται στην Ισπανία όπου προετοιμάζεται με απώτερο στόχο τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ ταυτόχρονα βιοπορίζεται κάνοντας προπόνηση σε αθλήτριες που εκτιμούν και θαυμάζουν τις ικανότητές της.

Για τη χορηγία ήταν απολύτως ενημερωμένη η Ομοσπονδία, αφού όπως η ίδια αναφέρει στην επιστολή της, ήταν πρότασή της στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο στο πλαίσιο του επιτυχημένου προγράμματος «υιοθετήστε έναν αθλητή». Η διαμονή στην Ισπανία και η μετακίνησή της σε αγώνες γίνονται -σύμφωνα με την οικογένεια- με έξοδα που σε τίποτα δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ή τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας.



Άρα δεν υφίσταται ουσιαστικός λόγος έγκρισης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Τα πάντα καλύπτονται από την ίδια. Και συζητάμε για ποσά που χωρίς χορηγική αρωγή… γονατίζουν. Σε ό,τι αφορά το εθνόσημο, σε όλες τις απονομές η αθλήτρια έφερε στους ώμους την ελληνική σημαία, την οποία τιμά με την όλη της παρουσία στους διεθνείς αγώνες. Και το πλέον εξωφρενικό;




Στην επιστολή η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, ,πέραν των αίολων επιχειρημάτων, όχι μόνο απειλεί την αθλήτρια με αποβολή από την εθνική ομάδα , με ενημέρωση του χορηγού της και ενημέρωση των διεθνών ομοσπονδιών, αλλά καταλήγει με μια πρωτοφανή έμμεση προτροπή ντροπής! Επί λέξει: «Τέλος, εάν η αθλήτρια δεν επιθυμεί να αγωνίζεται με τα χρώματα της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας , έχει τη δυνατότητα για άλλες επιλογές για τις οποίες θα συνηγορήσουμε, εάν χρειαστεί».

Επί της ουσίας –χωρίς να το λέει ξεκάθαρα για ευνόητους λόγους- καλεί την Καραχάλιου να αλλάξει αθλητική ιθαγένεια.

Στην εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία-πρόσκληση που απέστειλε στην ΕΙΟ η δικηγόρος της αθλήτριας, Μαρία Βασιλικού, ζητώντας να αρθεί οποιαδήποτε απειλή τιμωρίας, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη προτροπή αποτελεί «κατάχρηση εξουσίας και συνάμα ,εν δυνάμει, στοιχειοθετεί ποινικά και αστικά αδικήματα» και μάλιστα αναφέρει ότι «για την άσκηση δε των εξ αυτών συνεπαγωμένων αξιώσεων μου, ρητά επιφυλάσσομαι».

Επί της ουσίας η Ομοσπονδία επιθυμεί να τιμωρήσει την Καραχάλιου, μένοντας στους τύπους, τη στιγμή που θα έπρεπε να της προσφέρει τουλάχιστον ηθική συμπαράσταση από τη στιγμή που οικονομικά αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες του υψηλού πρωταθλητισμού.

Η αθλήτρια μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm, εκφράζοντας το παράπονό της, ενώ εξήγησε τον μοναχικό και δυσβάσταχτο οικονομικά δρόμο προς την κορυφή του κόσμου. enikos.gr