Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η ΜΙΤ ΝΟΙΚΙΑΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΡΙΑ!

Eμπιστευτικά έγγραφα που εμπεριέχονται στον φάκελο μιας έρευνας εγκληματολογικής αποκαλύπτουν πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τ...





Eμπιστευτικά έγγραφα που εμπεριέχονται στον φάκελο μιας έρευνας εγκληματολογικής αποκαλύπτουν πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας η (MIT) νοίκιασε λεωφορεία για την μεταφορά τρομοκρατών τζιχαντιστών από στρατόπεδα προσφύγων της Τουρκίας προς τη Συρία το Γενάρη του 2014.




Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που πρόσφατα εξέτασα τ΄αντίγραφά τους η ΜΙΤ νοίκιασε 2 λεωφορεία μιας ιδιωτικής εταιρείας για την μεταφορά τζιχαντιστών από το στρατόπεδο προσφύγων Atme, που βρίσκεται 1 χλμ από τα σύνορα Reyhanli, στην επαρχία Hatay. Οι τρομοκράτες επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία στις 9 Γενάρη 2014 με όπλα και πυρομαχικά και μεταφέρθηκαν στο Tal Abaḍ, στη Συρία απέναντι από την τουρκική πόλη Akçakale στην επαρχία Şanlıurfa.Λίγο μετά την μεταφορά το Tel Abad κατακτήθηκε από τρομοκρατικές οργανώσεις.


Την επομένη την 10η Γενάρη το τμήμα της τουρκικής αστυνομίας της δίωξης ναρκωτικών εκτέλεσε εντάλματα για έρευνα σε δυο λεωφορεία που ήταν σταθμευμένα σε μια περιοχή πάρκινγκ στην περιοχή του Incirlik κατά μήκος του δρόμου στην επαρχία των Adana και βρήκε 40 κιβώτια με πυρομαχικά για PKM και όπλα μέσα στο χώρο αποσκευών των λεωφορείων. Οι οδηγοί, Şahin Güvenmez (37 ετών) και Esat Lütfi Er (48 ετών), συνελήφθηκαν την ίδια στιγμή που ο ιδιοκτήτης των οχημάτων ο Mihraç Sarı (42 ετών), στο πλαίσιο του φακέλλου n ° 2014/53 της έρευνας. Ιδιοκτήτης της εταιρείας και οδηγοί δήλωσαν ότι τα λεωφορεία ήταν νοικιασμένα από την MIT.




Ο εισαγγελέας Mustafa Sırlı διεύθυνε την έρευνα και διέταξε μια εξέταση στον τόπο που μαζεύθηκαν οι τζιχαντιστές και όπου αυτοί μετακινήθηκαν. Καταθέσεις που καταγράφηκαν σε vidéo από 3 υπόπτους περιλαμάνονται στην δικογραφία. Στην κατάθεσή του ο Sarı δήλωσε ότι ένας υπάλληλος της κυβέρνησης ονόματι Erdem (πιθανότατα μια κωδική ονομασία που χρησιμοποιούσε πράκτορας της MIT) τον κάλεσε στις 9.1.2014 στις 17h00 και του ζήτησε να μεταφέρει πρόσφυγες από το Reyhanli στο Akçakale. Έπειτα αυτός κάλεσε τους οδηγούς και οργάνωσε την μετακίνηση.Ο οδηγός Er ομοίως επιβεβαίωσε αυτό που το αφεντικό του δήλωσε στην χωριστή μαρτυρία του λέγοντας ότι μετά τις οδηγίες του αφεντικού του ένας αξιωματικός των τουρκικών πληροφοριών της MIT ονόματι Salim τον κάλεσε και του είπε να πάει στο Reyhanli.Ο άλλος οδηγός ομοίως έκανε παρόμοια κατάθεση.

Με τις απτές αποδείξεις των πυρομαχικών που κατασχέθηκαν και των καταθέσεων των υπόπτων Aη υπόθεση επιβεβαίωσε την διακίνηση των τζιχαντιστών από την ύποπτη εδώ και καιρό την MIT προς τηΣυρία για να βοηθεήσουν και να μεψυχώσουν τις ένοπλες ριζοσπαστικές τρομοκρατικές οργνώσεις στη μάχη τους κατά του »καθεστώτος του Bachar al-Assad ».Με αυτές τις αποκαλύψεις ο Erdogan πανικοβλήθηκε κι αντικατέστησε άμεσα τον εισαγγελέα Sari μ΄έναν καθεστωτικό τον Cumali Tülü. Ο νέος εισαγγελέας ακύρωσε την υπόθεση και παραιτήθηκε από την έρευνα, παρά τα ενοχοποιητικά στοιχεία στην υπόθεση κατά των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών. Με την απόφαση αριθ. 2014/28, ο Tülü εγκατέλειψε την έρευνα με το αιτιολογικό ότι δεν υπήρχε λόγος να συνεχιστεί η έρευνα. Δηλώνει ότι ο Νόμος περί Υπ.Πληροφοριών αριθ. 2937 απαιτεί από όλους τους κρατικούς θεσμούς να βοηθούν τη ΜΙΤ στην εκπλήρωση των καθηκόντων της..turkishminute 11.11.17



dimpenews.com