Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΥΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ... ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΞΕΝΙΑΣ

Η Εισαγγελία της Μόσχας άρχισε να μελετάει λεπτομερώς τα όσα είχε δηλώσει η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια και υποψήφια για την προεδρία, Ξένι...

Ρωσία: Έρευνα της εισαγγελίας για τις δηλώσεις της υποψήφιας προέδρου Ξένια Σαμπτσάκ




Η Εισαγγελία της Μόσχας άρχισε να μελετάει λεπτομερώς τα όσα είχε δηλώσει η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια και υποψήφια για την προεδρία, Ξένια Σαμπτσάκ, για την Κριμαία, έπειτα από προσφυγή στην εισαγγελία του διευθυντή της ιστοσελίδας PolitRussia, Ρουσλάν Οστάσκο.




Αυτό συμπεραίνεται από την επιστολή που έστειλε η Γενική Εισαγγελία στην Εισαγγελία της Μόσχας, την οποία δημοσίευσε στην ιστοσελίδα που έχει στο Facebook το προεκλογικό επιτελείο της Σαμπτσάκ.

Πριν από μερικές μέρες η ίδια η Σαμπτσάκ μιλώντας στον ραδιοσταθμό ‘Echo Moskvi’ (Ηχώ της Μόσχας) είχε δηλώσει ότι η εισαγγελία μελετάει τις δηλώσεις που είχε κάνει για την Κριμαία. Στην συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει τον Οκτώβριο η Σαμπτσάκ είχε πει ότι «από την άποψη του διεθνούς δικαίου, η Κριμαία είναι ουκρανική».

Η Γενική Εισαγγελία έστειλε την επιστολή της στην εισαγγελία της Μόσχας με την παράκληση να ελέγξει την προσφυγή του διευθυντή του διαδικτυακού περιοδικού PolitRussia, για το περιεχόμενο των δηλώσεων της Σαμπτσάκ όσον αφορά το πού ανήκει εδαφικά η Κριμαία στις 8 Νοεμβρίου.

Η διαδικτυακή ιστοσελίδα PolitRussia, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στην ίδια την ιστοσελίδα, δημιουργήθηκε από δύο μπλόγκερ το 2014 , ενώ το 2015 καταχωρήθηκε ως ΜΜΕ από την αρμόδια ρωσική Επιτροπή ελέγχου των ΜΜΕ και τηλεπικοινωνιών (Roskomnadzor).