Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΜΑ ΔΕ ΣΕ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΝΙΚΟΛΗ... ΠΑΠΠΑΣ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ»

«Ανοίγεται ένα τεράστιο πεδίο που θα σηματοδοτήσει το πέρασμα της χώρας σε μία δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακ...




«Ανοίγεται ένα τεράστιο πεδίο που θα σηματοδοτήσει το πέρασμα της χώρας σε μία δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς σε ημερίδα που διοργάνωσε το Αστεροσκοπείο Αθηνών με τίτλο «Περιβάλλον, διάστημα, φυσικές καταστροφές - Καινοτόμες υπηρεσίες εντοπισμού, παρακολούθησης, καταγραφής, πρόγνωσης και εκτίμησης κινδύνου».
Όπως ανέφερε ο κ. Παππάς, «συμμετέχουμε στο διάλογο που έχει ανοίξει για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων στον χώρο του διαστήματος», προσθέτοντας ότι «πρέπει να κοιτάμε προς το μέλλον και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της χώρας». Όπως είπε, «οι άνθρωποι και η τεχνογνωσία υπάρχουν. Η Ελλάδα καλείται να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που έχει».



«Παύουμε να είμαστε ουραγοί», τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να φέρουμε τις τεχνολογίες το αύριο σήμερα για όλους. Να μην μείνει κανένας Έλληνας πίσω σε σχέση με την τεχνολογία».
Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην ανάγκη προτεραιοποίησης των αναγκών και αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων μέσω συνεργειών, προκειμένου οι τεχνολογίες του διαστήματος να ενσωματώνονται στον ιδιωτικό, το δημόσιο τομέα, αλλά και στην καθημερινότητα του πολίτη.
Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη γεωργία ακριβείας στην περιοχή της Βέροιας, όπου αξιοποιείται το ευρωπαϊκό σύστημα «Κοπέρνικος», χάρη στο οποίο για 200.000 στρέμματα καλλιεργειών οι αγρότες λαμβάνουν εξειδικευμένες συμβουλές μέσω δορυφόρων, έχοντας καταφέρει να εξοικονομούν 30%-40% όσον αφορά το κόστος τους ανάλογα με την καλλιέργεια. «Πρόκειται για μία εφαρμογή που θα φέρει επανάσταση στην αγροτική παραγωγή», όπως είπε ο κ. Παππάς.



«Το έλλειμμα βρίσκεται στο πώς μπορούμε να αξιοποιούμε τις πληροφορίες, οι οποίες οδηγούν σε πολιτικές αποφάσεις που κάνουν πιο άμεση και έγκαιρη την αντίδραση της Πολιτείας».
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έκανε γνωστό ότι η ανανέωση της σύμβασης με την Hellas Sat, σύντομα θα εισέλθει στη βουλή και θα υπερψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία, όπως εκτίμησε.
Τόνισε παράλληλα ότι «η Ελλάδα δεν θα είναι ενοικιαστής, αλλά οι δορυφορικές υπηρεσίες θα εξυπηρετούνται από δορυφόρους που θα χειρίζονται ελληνικά χέρια, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και για την ασφάλεια της χώρας», όπως είπε. Ανέφερε επίσης ότι μέσω ΕΣΠΑ σχεδιάζεται η κατασκευή μικροδορυφόρων από Έλληνες επιστήμονες.
Πηγή: ΑΜΠΕ