Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ... ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ...

«Δεν θα ανεχτώ καμία πρόκληση, καμία συκοφαντία και καμία γραφικότητα από τον κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το...

tsipras





«Δεν θα ανεχτώ καμία πρόκληση, καμία συκοφαντία και καμία γραφικότητα από τον κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τοποθετούμενος επί της επερώτησης της ΝΔ για τη συμφωνία Ελλάδας-Σ. Αραβίας.




«Φτάσατε στο σημείο να ισχυριστείτε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι μου στη Γαλλία και στις Βρυξέλλες και οι συναντήσεις μου με Μακρόν και Γιούνκερ έγινα για να μη βρίσκομαι στη Βουλή, για να δραπετεύσω.. Από τι; Από την αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη; ούτε εσείς, ούτε εκείνοι που τα γράφουν δεν τα πιστεύουν είπε ο κ. Τσίπρας.

Ούτε κρύβομαι ούτε εκβιάζομαι τόνισε ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στο πρόσφατο τηλεοπτικό του σποτ, είπε: Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Και όταν έρχονται τηλεοπτικά συνεργεία στο γραφείο μου, ούτε ξεσκονίζω ούτε κρύβω τα δώρα που δίνονται στον πρωθυπουργό.

Δεν έχουμε μεσάζοντα αλλά συμφωνία ανάμεσα στα δυο κράτη

Το βασικό σας επιχείρημα κ. Μητσοτακη είναι ότι η πρεσβεία μας στο Ριάντ μας προειδοποιούσε να μην προχωρήσουμε σε αυτή την κίνηση, ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ άφησε αιχμές για χρηματισμό λειτουργών του Δημοσίου για τη διαρροή εγγράφων.

«Ο κ. Παπαδόπουλος κατέθεσε την εξουσιοδότηση που είχε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Σαουδικής Αραβίς, ζητήσαμε από τον ακόλουθο Άμυνας, που έχουμε στα Αραβικά Εμιράτα να ελεγχθεί η νομιμότητα του εγγράφου που κατέθεσε ο κ. Παπαδόπουλος για τη γνησιότητα του εγγράφου. Υπήρξε απάντηση από τη Σαουδική Αραβία ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό», είπε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο ρόλο του Βασίλη Παπαδόπουλου και τόνισε:




Τον Νοέμβριο του 2016 έχουμε το πιστοποιητικό που ορίζει ότι είναι γνήσια η εξουσιοδότηση, όποτε δεν έχουμε μεσάζοντα αλλά συμφωνία ανάμεσα στα δυο κράτη.

Ο Καμμένος προσπάθησε να πουλήσει σε υψηλότερες τιμές

Ο υπουργός Αμυνας επιχείρησε να πουλήσει υλικό που δεν είχε λόγο να κρατήσει ο ελληνικός στρατός και επιχείρησε να το πουλήσει στις υψηλότερες δυνατές τιμές. Λέτε ότι διάλεξε να συνομιλήσει με μεσάζοντα. Αυτή είναι η βασική σας επιχειρηματολογία. δεν είναι μεσάζοντας, αλλά εξουσιοδοτημένος από τη Σαουδική Αραβία. Λέτε ότι αυτό δεν ευσταθεί γιατί η πρεσβεία μας στο Ριάντ ανέδειξε ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας δεν είναι ο εκλεκτός της Σ.Αραβίας, αλλά εκλεκτός του κ.Καμμένου. Σας κάνει έκπληξη ότι ακούτε γι” αυτόν, ενώ τον είχατε μαζί σας σε αποστολές. Δεν θα σταθώ σ” αυτό». Αναφερόμενος και στον κ.Λοβέρδο, ο πρωθυπουργός μίλησε για αξιοποίηση μηχανισμών του κράτους, λέγοντας ότι πρόκειται για αθλιότητα. “Να μας φέρει ο κ.Λοβέρδος τα πρακτικά του ΚΥΣΕΑ επί κυβερνήσεων Σημίτη, τότε που περνάγαν και σφυράγαν οι μίζες για να δούμε τί είναι ευνομούμενο κράτος».

Ο κ.Τσίπρας χαρακτήρισε εξουσιοδοτημένο από τη Σαουδική Αραβία τον κ.Παπαδόπουλο, ο οποίος, όπως είπε, εμφάνισε εξουσιοδότηση από τα αρμόδια όργανα της Σαουδικής Αραβίας και ακολούθως οι ελληνικές αρχές έπραξαν τα δέοντα για την επαλήθευση της ιδιότητας. “Το Σεπτέμβριο του ’16, υπάρχει επίσημο αίτημα του ακολούθου άμυνας μας για την επικύρωση της γνησιότητας της εξουσιοδότησης. Σας καταθέτω στα πρακτικά τα έγγραφα. Το Σεπτέμβριο του ’16 υπήρξε απάντηση από τη Σαουδική Αραβία ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό και το Νοέμβριο του ’16 επίσημο πιστοποιητικό προς χρήση από το υπουργείο Αμυνας της Σαουδικής Αραβίας. Τότε, την επίσημη πιστοποίηση προς χρήση ότι είναι αυθεντική η εξουσιοδότηση και έχουμε και το λεγόμενο πιστοποιητικό που επικύρωσε η πρεσβεία μας στο Ριάντ. Αρα δεν έχουμε να κάνουμε με μεσάζοντα, αλλά εκπρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να καταλάξουμε σε διακρατική συμφωνία. Θα ασχοληθώ με την ουσία. Η αλληλογραφία του υπουργού Εξωτερικών γίνεται με άκρως απόρρητα ειδικού χειρισμού τηλεγραφήματα. Στηρίζετε την επιχειρηματολογία σας στην άποψη του πρέσβη στο Ριάντ ότι δεν ήταν αυτός ο αυθεντικός εκπρόσωπος παρότι υπήρχαν επίσημα έγγραφα. Τα τηλεγραφήματα αυτά δεν θα τα καταθέσω στα πρακτικά, αλλά οι αρχηγοί των κομμάτων ας έρθουν στο υπουργείο Εξωτερικών να τα διαβάσουν.