Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΙΧΕ ΑΓΙΟ... ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

Φωτογραφίες – ντοκουμέντο από το τρομοκρατικό χτύπημα στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, αμέσως μετά την επίθεση...






Φωτογραφίες – ντοκουμέντο από το τρομοκρατικό χτύπημα στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, αμέσως μετά την επίθεση που έγινε το απόγευμα της 25ης Μαΐου του 2017, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.





Στα καρέ, που δημοσιεύουν οι εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Ελευθερία του Τύπου», αναδεικνύουν την επικινδυνότητα της ανάφλεξης που προκάλεσε το τρομοδέμα και το πόσο τυχερός ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος γλίτωσε με κάποια σοβαρά τραύματα στο πόδι, στην κοιλιά, στο στήθος και τα μάτια.



Ο τρομοφάκελος που έσκασε στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου διακρίνεται σαν χαρτοπόλεμος στο εσωτερικό του οχήματος.






Πάνω σε κολλητική ταινία αυτών των κομματιών χαρτιού, σύμφωνα με το εργαστήριο DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, και σε ανάμιξη βιολογικών υλικών, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ταυτίστηκε ο «κύριος γενετικός τύπος ατόμου» που εντοπίστηκε πάνω σε πειστήρια που είχε στην κατοχή του ο 29χρονος Κώστας Γιαγτζόγλου, αλλά σε αντίστοιχο DNA, το οποίο διαχωρίστηκε σε έναν από τους 8 τρομοφακέλους, οι οποίοι εντοπίστηκαν την 20η Μαρτίου 2017 στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών.





Παπαδήμος: Πώς έσκασε η βόμβα στα χέρια μου



Η εφημερίδα «Το Βήμα» δημοσιεύει απόσπασμα από την κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, την οποία έδωσε στην ΕΛ.ΑΣ στις 31 Μαίου 2017, έξι ημέρες μετά την επίθεση.



Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδήμος κατέθεσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:




«Ο φάκελος που μου είχε παραδοθεί λόγω του οχήματος και του όγκου του μου έδωσε την εντύπωση ότι περιείχε ένα βιβλίο το οποίο βρισκόταν από τη μία πλευρά του και η άλλη ήταν κενή. Ακολούθως άνοιξα τον φάκελο από την πλευρά που ήταν κενός σκίζοντάς τον με τα χέρια μου από άκρη σε άκρη. Κατόπιν της διάνοιξης του φακέλου τον έφερα κοντά στα μάτια μου προκειμένου να ελέγχω το περιεχόμενο αυτού. Τότε διαπίστωσα ότι δεν περιείχε βιβλίο αλλά ένα κουτί που έμοιαζε με μεγάλη κασετίνα δισκετών CD.


Το κουτί εξωτερικά έφερε πλαστικό περιτύλιγμα το οποίο ήταν ερμητικά κλεισμένο πιθανόν με την χρήση μηχανής. Στη συνέχεια το απομάκρυνα από τα μάτια και το στήθος μου, το έθεσα πάνω στα πόδια μου και επιχείρησα να διαρρήξω το πλαστικό περιτύλιγμα που σας προανέφερα. Κατά τη διάρκεια αυτής μου της ενέργειας σημειώθηκε έκρηξη του κουτιού που είχα στα χέρια μου. Ταυτόχρονα άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο.


Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια και ένιωσα έντονα την πίεσή τους, καθ΄όσον το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινα τραντάχθηκε. Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο και αμέσως διαπίστωσα τα αίματα και τα τραύματα που είχα στο πρόσωπο».






Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του φερόμενου κατασκευαστή των τρομοπακέτων είχε αρχίσει όταν αξιωματικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας κατάφεραν να ανοίξουν το ψηφιακό αρχείο της Πόλας Ρούπα που είχε στο στρατηγείο – γιάφκα στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη, όπου συνελήφθη.


Η Ρούπα είχε φτιάξει πλαστά δελτία ταυτότητας από τα οποία έλειπαν μόνο οι φωτογραφίες. Ένα από αυτά φέρεται, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα, ότι είχε χρησιμοποιήσει ο Γιαγτζόγλου προκειμένου να νοικιάσει το σπίτι – γιάφκα στην οδό Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής.



Επίσης, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα «Το Βήμα», στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκε πλαστή ταυτότητα που αντιστοιχεί σε έναν 30χρονο μηχανικό αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Πάχης.


Ο μηχανικός αυτός είχε ελέγξει το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε η Πόλα Ρούπα στην προσπάθεια απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη και μελών των «Πυρήνων» από τις φυλακές Κορυδαλλού στις αρχές του 2016.



Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται ότι τα στοιχεία της ταυτότητας του 30χρονου αναγράφονταν στην κατάθεσή του που περιλαμβανόταν στη δικογραφία της υπόθεσης για το ελικόπτερο, που έφθασε στην κατοχή του 29χρονου.



Ακόμη, ο 29χρονος είχε πλαστή ταυτότητα με το όνομα ενός ιδιοκτήτη καταστήματος κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε το 2014 η έκρηξη βόμβας του Επαναστατικού Αγώνα στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος και ο οποίος επίσης είχε καταθέσει για αυτή την υπόθεση.



Η πρόσβαση του 29χρονου σε δικογραφίες που αφορούν την Πόλα Ρούπα και τον Επαναστατικό Αγώνα αποτελούν δείγματα για την ΕΛ.ΑΣ. ότι υπήρχε κάποια έμμεση επαφή και με άλλες ένοπλες οργανώσεις.



Πάντως η Πόλα Ρούπα με κείμενό της μέσα από τις φυλακές έχει αρνηθεί κάθε σχέση με τον Γιαγτζόγλου αλλά και με οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο ή οργάνωση υποστηρίζοντας ότι «ο “Επαναστατικός Αγώνας” δεν συνεργάζεται».



Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου», υπάρχει ένα στοιχείο που, κατά τις Αρχές, δείχνει ότι ο 29χρονος είχε συνεργασία και με την 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, συνεργό της Ρούπα.


Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε κάνει φύλλο και φτερό το δωμάτιο της νεαρής στο σπίτι που διέμενε στον Άγιο Δημήτριο και είχαν εντοπίσει ιδιόχειρες σημειώσεις. Σε ένα κομμάτι χαρτί ήταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, σημειωμένο το σταθερό τηλέφωνο του πατρικού σπιτιού του 29χρονου.

ΕΝΙΚΟΣ