Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ... ΩΣ «ΕΚΤΟΣ ΣΕΝΓΚΕΝ» ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Και επισήμως το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει πως οι πτήσεις και οι επιβάτες που φτάνουν από την Ελλάδα στην Γερμανία αντι...





Και επισήμως το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει πως οι πτήσεις και οι επιβάτες που φτάνουν από την Ελλάδα στην Γερμανία αντιμετωπίζονται σαν να προέρχονται από χώρες εκτός Σένγκεν πχ. Τουρκία και Αίγυπτο.




Το Γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικό τόνισε στη DW πως στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων διαπιστώθηκε ότι μέσα στους τελευταίους 10 μήνες 1000 άτομα με πλαστά ελληνικά ταξιδιωτικά έγγραφα κατά κύριο λόγο ταυτότητες εισήλθαν στη Γερμανία. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνα έφταναν στην Γερμανία περίπου 100 άτομα με πλαστές ταυτότητες.

Ο αριθμός αυτός είναι πολλαπλάσιος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αριθμό όλων των υπολοίπων πτήσεων από χώρες της ΕΕ ανέφερε το γερμανικό ΥΠΕΞ. Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι οι πτήσεις από Ελλάδα αντιμετωπίζονται όντως σαν να προέρχονται από Τουρκία ή Αίγυπτο.

Οπως μεταδίδει η DW η Γερμανία έχει ειδοποιήσει από τις αρχές Οκτωβρίου την Ευρώπη για τους έκτακτους ελέγχους ειδικά για την Ελλάδα για λόγους εσωτερικής ασφαλείας.

Η Ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προβεί σε διάβημα προς το Βερολίνο κάτι για το οποίο δήλωσε άγνοια ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.




Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αν και δήλωναν αναρμόδιε να απαντήσουν επισήμως παραπέμποντας στο ΥΠΕΞ σημείωναν ότι αντίστοιχη διαδικασία αυστηρότερου ελέγχου έχουν δεχθεί και πτήσεις από Αυστρία και σκανδιναβικές χώρες.

Αντίδραση και έκτακτη σύσκεψη στις Βρυξέλλες
Εκτακτη σύσκεψη με σκοπό να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις σε σχέση με τον αποκλεισμό πτήσεων από την Ελλάδα -προς ή διαμέσου της Γερμανίας- από τον χώρο αφίξεων Σένγκεν των γερμανικών αεροδρόμιων, έχει συγκαλέσει αύριο Τετάρτη στη Βρυξέλλες ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος όπως ανακοίνωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Κομισιόν

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής, αρμόδια για τη μεταναστευτική πολιτική Νατάσα Μπερτό το ζήτημα των επισταμένων ελέγχων των επιβατών από Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια θα συζητηθεί σε τριμερή συνάντηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Ερωτηθείσα σχετικά η Ν. Μπερτό σημείωσε ότι η Γερμανία είναι μία από τις χώρες που έχουν επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα εσωτερικά σύνορα και συγκεκριμένα στις πτήσεις από Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της παράτυπης μετανάστευσης.

«Η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει από τη Γερμανία ότι τα εν λόγω μέτρα είναι στοχευμένα και περιορισμένα στα αυστηρώς αναγκαία προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια πολιτική και η εσωτερική ασφάλεια, ενώ ο αντίκτυπος στην ελεύθερη μετακίνηση θα είναι μικρός», δήλωσε η Ν. Μπερτό. Επίσης, ανέφερε ότι η Ελλάδα και η Γερμανία συνεργάζονται στενά και στο πλαίσιο αυτό μετά από επαφές που είχε η Επιτροπή σε πολιτικό επίπεδο, θα διεξαχθεί αύριο τριμερής συνάντηση μεταξύ εμπειρογνωμόνων από την Επιτροπή, Ελλάδα και Γερμανία.

thetoc.gr