Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΤΗΝ Μ@Λ@ΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ: «ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΒΛΗΜΑΤΑ;» ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ...

Στο μείζον ζήτημα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις, τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και στο...





Στο μείζον ζήτημα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις, τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, αναφέρθηκε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.





Ο κ. Ζαχαριάδης ρωτήθηκε αν συμμερίζεται τις απόψεις του Νίκου Φίλη ότι πρέπει να ακυρωθεί η πώληση αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία για λόγους ιδεολογικούς και προκειμένου να μην συνεχιστεί η ανθρωπιστική καταστροφή που έχει πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων.

«Αναφορικά με τη διένεξη της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη δεν πιστεύω ότι το ζήτημα αυτό λύνεται με το αν θα πουλήσουμε εμείς όπλα στη Σαουδική Αραβία» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε: «Έτσι κι αλλιώς η κατάσταση αυτή υπάρχει πολύ πριν εμείς υπογράψουμε»!

«Αν λοιπόν κάποιος μου έλεγε ότι αν δεν πουλήσουμε αυτές τις οβίδες και αυτά τα βλήματα θα υπάρξει ειρήνη στην περιοχή, θα το σκεφτόμουν κι εγώ διαφορετικά;» είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης.



Νωρίτερα σήμερα, τη δυσαρέσκειά του για την επιχειρούμενη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία εξέφρασε και ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ρίχνοντας ακόμα περισσότερο «λάδι στη φωτιά» μετά τους Νίκο Φίλη και Γιώργο Κυρίτση.
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ, ο Π. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «προφανώς κάθε χώρα έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τον πλεονάζοντα εξοπλισμό της, ωστόσο θα έπρεπε να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί σε τέτοιου είδους κινήσεις, καθώς δεν μπορεί μια χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας να πουλάει οπλισμό αδιαφορώντας για το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτός».

Την «αντίδρασή» του εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκης.

liberal