Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΦΩΣ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η δίκη για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου - βασικού κατήγορου στη δίκη για το σκάνδαλο υπεξα...





Η δίκη για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου - βασικού κατήγορου στη δίκη για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης Energa - Hellas Power - τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη ξεκινάει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας και αναμένεται να ρίξει φως στη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Στο εδώλιο με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του 62χρονου δικηγόρου, θα καθίσει ο έγκλειστος στον Κορυδαλλό και τρόφιμος του ψυχιατρείου των φυλακών Αριστείδης Φλώρος.




Πρόκειται για τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Energa, o οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 21 ετών χωρίς αναστολή για υπεξαίρεση και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η καταδίκη του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος είχε εκπροσωπηθεί στο δικαστήριο από τον αδικοχαμένο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, αφορά στην πολύκροτη υπόθεση της Energa - Hellas Power.

Εκτός από τον 39χρονο μηχανικό πρώην ισχυρό άνδρα της Energa στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου θα καθίσουν και οι: Παναγιώτης Ευθυμιάδης (ελεύθερος με περιοριστικούς όρους), Ιωάννης Τσιβελεκίδης (κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού), Olti Dulce (κρατούμενος στις φυλακές Χανίων) και Arber Bako (επίσης κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού). Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι πέντε κατηγορούμενοι είναι κατά περίπτωση: Απόπειρα ανθρωποκτονίας, ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας ληστεία, συμμορία, οπλοκατοχή, κ.ά.
Tουλάχιστον δυο από τα πρόσωπα που θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, φέρονται να είναι σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, και ηθικοί αυτουργοί στη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου kαι δεν αποκλείεται να μιλήσουν στο δικαστήριο, ευελπιστώντας ενδεχομένως σε μια ποιο ευνοϊκή ποινική μεταχείριση.




Τα πρόσωπα αυτά είναι οι αλβανικής καταγωγής Olti Dulce και Arber Baco, έγκλειστοι αμφότεροι στις φυλακές.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, βάσh του οποίου αρχίζει η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο 39χρονος εκπρόσωπος της Energa Αριστείδης Φλώρος είχε αναθέσει στους δυο Αλβανούς, Olti Dulce και Arber Baco να δολοφονήσουν τον 62χρονο αντίδικο του δικηγόρο Γ. Αντωνόπουλο, νομικό εκπρόσωπο του ΛΑΓΗΕ στην δίκη για το σκάνδαλο της Energa έναντι 100.000 ευρώ.
Ακολούθησε ενώπιον του ανακριτή η ομολογία των δυο Αλβανών ότι, δηλαδή, είχαν έλαβαν εντολή για συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του δικηγόρου από τον Αριστείδη Φλώρο. Μια ομολογία που ο άλλοτε εκπρόσωπος της Energa χαρακτηρίζει «κατευθυνόμενη» αποδίδοντας την σε υπόδειξη που έκανε ο αντίδικός του εκπρόσωπος της ΛΑΓΗΕ, προς τους δυο κακοποιούς. Μάλιστα, ο Αριστείδης Φλώρος φέρεται να έχει καταγγείλει μέσα από τις φυλακές ότι δέχονταν απειλές για την ζωή του από Αλβανούς συγκρατούμενους του.
Σύμφωνα, ωστόσο, με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, οι δυο Αλβανοί μαζί με ένα ακόμη ομοεθνή τους «τρόφιμο» επίσης των φυλακών, ήταν αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να αποσπάσουν χρήματα από τον Αριστείδη Φλώρο. Έτσι, εν όψει και της σημερινής δίκης φέρονται να ήθελαν να διαμηνύσουν στον άλλοτε ισχυρό εκπρόσωπο της Energa, ότι ήταν διατεθειμένοι ακόμη και να ανακαλέσουν την σε βάρος του ομολογία τους για το συμβόλαιο θανάτου του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.
Όμως, επειδή δεν μπορούσαν να έχουν φυσική επικοινωνία με τον Αριστείδη Φλώρο μέσα στη φυλακή, αποφάσισαν να «μισθώσουν» δυο ομοεθνείς τους που βρίσκονταν εκτός φυλακών για να πλησιάσουν τον δικηγόρο του, δηλαδή τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Οι δυο έγκλειστοι Αλβανοί διέταξαν τους ομοεθνείς τους να κλείσουν ραντεβού με τον άτυχο ποινικολόγο και να του στείλουν το «μήνυμα», ότι πρέπει να πείσει τον πελάτη του να τους δώσει 5 εκατ. ευρώ! Μάλιστα, τους είχαν δώσει και ...προκαταβολή 3.000 ευρώ, έναντι 20.000 ευρώ που φέρεται να ήταν η «αμοιβή» τους για τη «δουλειά με το Ζαφειρόπουλο».
Όπως εκτιμούν οι αρχές, σκοπός τους ήταν να πυροβολήσουν στα πόδια για εκφοβισμό τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ώστε να τον τρομοκρατήσουν για να καταφέρουν μάλιστα να αποσπάσουν και τη διεύθυνση κατοικίας της οικογένειας του Αριστείδη Φλώρου!

Το σχέδιο τους όμως δεν εξελίχθηκε όπως ήθελαν με αποτέλεσμα ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος να πέσει νεκρός μέσα στο γραφείο του.