Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΙ» ΠΑΝΩ ΤΗΣ Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ... ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΣΥΡΙΖΑΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Ποινική δίωξη για προσβολή θρησκεύματος και παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου ασκήθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών σε βάρος της δι...




Ποινική δίωξη για προσβολή θρησκεύματος και παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου ασκήθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών σε βάρος της διευθύνουσας συμβούλου του Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) Έλενας Γιαννακοπούλου.




Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από έγγραφη καταγγελία προς το υπουργείο Παιδείας (έφτασε και στο γραφείο του πρωθυπουργού), στην οποία εργαζόμενοι στον ΕΟΠΠΕΠ ανέφεραν ότι η διευθύνουσα σύμβουλος είχε ξεκινήσει διωγμούς εναντίον όσων φορούν ή έχουν στους χώρους της εργασίας τους χριστιανικά σύμβολα απαιτώντας την απομάκρυνσή τους.

Την κατηγόρησαν ακόμα ότι παραμονές Δεκαπενταύγουστου πέταξε εικόνες της Παναγίας στο καλάθι των αχρήστων και προσπάθησε να αφαιρέσει σταυρό από τον λαιμό υπαλλήλου της.

Επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται ο αντιρατσιστικός νόμος για υπόθεση η οποία σχετίζεται με θρησκευτικές διακρίσεις.