Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΟΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Να χάσουν μαζικά την πολύτιμη ρύθμιση των 100 δόσεων κινδυνεύουν εκατομμύρια φορολογούμενοι και επιχειρήσεις από το νέο έτος. Ο λόγος;...




Να χάσουν μαζικά την πολύτιμη ρύθμιση των 100 δόσεων κινδυνεύουν εκατομμύρια φορολογούμενοι και επιχειρήσεις από το νέο έτος. Ο λόγος; Βάσει μνημονιακής υποχρέωσης που έχει ήδη ψηφιστεί, η Εφορία αυστηροποιεί τις προϋποθέσεις διατήρησης των ρυθμίσεων.



Το ζήτημα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν δίνεται η ηλεκτρονική δυνατότητα στους φορολογουμένους να ρυθμίσουν εμπρόθεσμα οφειλές που δεν έχουν ακόμη καταστεί ληξιπρόθεσμες. Αν το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δεν προχωρήσουν στη συγκεκριμένη διορθωτική κίνηση, τότε ο αριθμός των οφειλετών του Δημοσίου θα εκτοξευτεί και θα βρεθούν πολύ περισσότεροι αντιμέτωποι με τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.
Σύμφωνα με όσα έχουν ψηφιστεί από τον Μάιο του 2016, οπότε και έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου ελληνικού προγράμματος, σταδιακά οι φορολογούμενοι θα αντιμετωπίζουν όλο και πιο αυστηρές προϋποθέσεις προκειμένου να διατηρήσουν τις ρυθμίσεις τμηματικής εξόφλησης οφειλών.

 capital.gr