Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΡΩΜΑ... ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΥΟΥΡΚΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΟΜΩΤΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΣ ΣΤΗΝ... ΑΛ-ΚΑΪΝΤΑ...!!!!

Ο γενικός διευθυντής του τουρκικού ομίλου ΜΜΕ «Σαμανιόγλου», Χινταγιέτ Καρατσά (Hidayet Karaca), καταδικάστηκε σε 31 χρόνια κάθειρξη...

Τουρκία: Βαριές ποινές σε δημοσιογράφους και αστυνομικούς επειδή συνωμότησαν ενάντια στην Αλ Κάιντα





Ο γενικός διευθυντής του τουρκικού ομίλου ΜΜΕ «Σαμανιόγλου», Χινταγιέτ Καρατσά (Hidayet Karaca), καταδικάστηκε σε 31 χρόνια κάθειρξη από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο τον έκρινε ένοχο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και επειδή συκοφάντησε τη θρησκευτική οργάνωση Tahşiyeciler, η οποία φέρεται ως παρακλάδι της Αλ Κάιντα.




Στην ίδια δίκη καταδικάστηκαν με μικρότερες ποινές και οι συγκατηγορούμενοι του, Αλί Φουάτ Γιλμαζέρ (Ali Fuat Yılmazer), πρώην αστυνομικός αρχηγός, σε 16 χρόνια και έξι μήνες και οι επίσης αστυνομικοί αρχηγοί Γιουρτ Αταγιούν (Yurt Atayün), Ομέρ Κιοσέ (Ömer Köse) και Τουφάν Εργιουντέρ (Tufan Ergüder) από 25 χρόνια και έξι μήνες ο καθένας.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2014 συνελήφθησαν στα πλαίσια αστυνομικής επιχείρισης ο πρώην αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Ζαμάν» Εκρέμ Ντουμανλί (Ekrem Dumanlı), ο Χινταγιέτ Καρατσά, ορισμένοι σεναριογράφοι καθημερινών σίριαλ και ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας κατηγορούμενοι για τρομοκρατική δραστηριότητα και συμμετοχή σε συνωμοσία ενάντια στη θρησκευτική οργάνωση Tahşiyeciler.

Να σημειωθεί ότι άπαντες οι συλληφθέντες θεωρούνται οπαδοί του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, του μεγαλύτερου εχθρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την υπόθεση, το 2009 ο Φετουλάχ Γκιουλέν σε μια ομιλία του προειδοποίησε για μια ομάδα που «θα μπορούσε να λέγεται» Tahşiyeciler και της οποίας ο ηγέτης, Μεχμέτ Ντογάν (Mehmet Doğan), είχε δημόσια υμνήσει τον Οσάμπα Μπιν Λάντεν.

Οι Εισαγγελείς που διέταξαν τις συλλήψεις της 14ης Δεκεμβρίου 2014, ισχυρίστηκαν ότι μετά την ομιλία του Γκιουλέν, ο Ντουμανλί έδωσε εντολή σε δύο αρθρογράφος του να γράψουν για την Tahşiyeciler και παρουσίασε ρεπορτάζ από την ομιλία του Γκιουλέν.

Οι διώξεις στράφηκαν και κατά του τηλεοπτικού σταθμού Samanyolu TV, επειδή στους διαλόγους καθημερινού του σίριαλ υπήρξαν υπαινιγμοί για την ίδια θρησκευτική οργάνωση.




Ο λόγος που από το 2009 οι τουρκικές Αρχές «θυμήθηκαν» να υπερασπιστούν τη θιγμένη τιμή της Tahşiyeciler το 2014 και έφτασαν να καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι το 2017, ήταν διότι το 2009 ακόμα ο Φετουλάχ Γκιουλέν ήταν σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι σχέσεις Ερντογάν-Γκουλέν καταστράφηκαν τον Δεκέμβριο του 2013 με το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς.

Πριν χαλάσουν οι σχέσεις Ερντογάν-Γκιουλέν οι ίδιες οι τουρκικές Αρχές, δηλαδή η Αστυνομία, η Υπηρεσία Πληροφοριών Στρατού και η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (MİT), ανέφεραν στα έγγραφά τους την Tahşiyeciler ως παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Το 2009 σε ζωντανή εκπομπή του CNN Turk, ο ηγέτης της Tahşiyeciler είχε δηλώσει στον αέρα ότι συμπαθούσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ένας εκ των μηνυτών, ο Μουσταφά Καπλάν (Mustafa Kaplan), έχει γράψει και βιβλίο στο οποίο υμνεί τους βομβιστές αυτοκτονίας.

Όταν οι συνήγοροι υπεράσπισης ρώτησαν τον Καπλάν στο δικαστήριο εάν είναι ο συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο Reddül Evham και εάν υποστηρίζει τους βομβιστές αυτοκτονίας, όπως κάνει το βιβλίο, ο Καπλάν απάντησε μέσα στο δικαστήριο: «Υποστηρίζω ό,τι γράφει το βιβλίο».

Οι συνήγοροι υπενθύμισαν στους δικαστές ότι το βιβλίο αναφέρει ότι είναι επιτρεπτό ένας βομβιστικής αυτοκτονίας να ανατιναχθεί ακόμα και εάν βρίσκεται κοντά του ένα μικρό παιδί μουσουλμανάκι.

Οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν που βρίσκονται αυτοεξόριστοι στο εξωτερικό, γράφουν ότι πρόκειται για μια σκανδαλώδη απόφαση που καταδίκασε σε βαριές ποινές κάθειρξης δημοσιογράφους και αστυνομικούς επειδή στράφηκαν κατά της Αλ Κάιντα. tribune.gr