Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΤΡΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΝ 58ΧΡΟΝΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΗΣ ΔΩΡΑΣ!!!

Το βίντεο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR - Ο 58χρονος συνελήφθη σε γειτονιά της Ριζούπολης - Το σημείο της σύλληψης...





Το βίντεο προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR - Ο 58χρονος συνελήφθη σε γειτονιά της Ριζούπολης - Το σημείο της σύλληψης απέχει μόλις 300 μέτρα από το σπίτι της αδικοχαμένης εφοριακού - Η 32χρονη εφοριακός δολοφονήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (18.10.2017) με 14 μαχαιριές, στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών





Ο 58χρονος που σκότωσε με 14 μαχαιριές την Δώρα Ζέμπερη περπατά αμέριμνος σε γειτονιά της Ριζούπολης. Φορά τζιν παντελόνι, γκρι φούτερ με κουκούλα και δερμάτινο μπουφάν. Στα χέρια του κρατά έναν καφέ και μια σακούλα με ένα τετράδιο.

Πέντε άνδρες της ασφάλειας τον πλησιάζουν. Πριν προλάβει να αντιδράσει, τον ρίχνουν κάτω, τον ακινητοποιούν, του περνούν χειροπέδες και τον βάζουν στο αυτοκίνητο της ασφάλειας που ήδη έχει φθάσει στο σημείο.

Η σύλληψη του 58χρονου έγινε στη συμβολή των οδών Κύκνων και Τανάγρας στη Ριζούπολη, μόλις 300 μέτρα από την οδό Αετοράχης, όπου βρίσκεται το σπίτι της 32χρονης εφοριακού.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε στο STAR







Ο 58χρονος που κατακρεούργησε τη Δώρα Ζέμπερη κατηγορείται για δύο κακουργήματα.

Συγκεκριμένα, μετά την διαβίβαση της δικογραφίας από τις αστυνομικές αρχές στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της ληστείας, η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, και της παράνομης οπλοφοροίας και οπλοχρησίας. Αργά το απόγευμα εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Ο 58χρονος φέρεται να έχει ομολογήσει το άγριο έγκλημα. Μια δολοφονία για μια τσάντα κι ένα κινητό.

Στόχος του ήταν η ληστεία. Γι’ αυτό πήγε το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου στο Β’ Νεκροταφείο. Για να βρει θύματα και να ληστέψει. Να κλέψει λίγα ευρώ. Είχε, όπως προκύπτει από την πορεία των ερευνών, προετοιμάσει και τη διαφυγή του.

Οι αστυνομικοί έχουν όλα τα στοιχεία που δένουν τις κατηγορίες σε βάρος του.

Πρόκειται για έναν άνδρα ελληνικής καταγωγής, 58 ετών, παλιό γνώριμο των αστυνομικών από υπόθεση ναρκωτικών και υποθέσεις κλοπών. Ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη είναι τοξικομανής.

Βήμα βήμα οι κινήσεις του

Ο ύποπτος για τη δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη είχε αφήσει ένα μηχανάκι μικρού κυβισμού κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ, στον Περισσό. Μπήκε στο Β’ Νεκροταφείο και άρχισε να ψάχνει υποψήφια θύματα. Να τους κλέψει λίγα χρήματα και να εξαφανιστεί.

Η μοίρα τον έφερε στο δρόμο της άτυχης εφοριακού. Η Δώρα Ζέμπερη είχε μαζί της την τσάντα και το κινητό της. Αυτά ήταν και ο στόχος του. Όταν όμως την πλησίασε και επιχείρησε να της τα αρπάξει, η νεαρή γυναίκα άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια. Αντιστάθηκε και τότε, ο δράστης φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να τη χτύπησε.

Η μανία του να μη συλληφθεί, ίσως, να ήταν εκείνη που τον «όπλισε» να τη μαχαιρώσει 14 φορές για να της κλείσει το στόμα.

Αφού την άφησε αιμόφυρτη, έτρεξε, πήδηξε τον μαντρότοιχο του νεκροταφείου προς τη λεωφόρο Ηρακλείου, πήρε το μηχανάκι κι έφυγε. Αρχικά, πέρασε από τα Πετράλωνα και μετά έφτασε στην Ομόνοια. Εκεί, προσπάθησε να πουλήσει το κινητό.

Το μεγάλο του λάθος

Το κινητό ήταν εκείνο που τελικά τον πρόδωσε. Γιατί έκανε ένα μεγάλο λάθος. Δεν το απενεργοποίησε.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τον δράστη σε πλάνα από κάμερες ασφαλείας. Το έχασαν ωστόσο πριν φτάσει στον σταθμό του Ηλεκτρικού στον Περισσό.

Έφτασαν όμως στα ίχνη του. Το κινητό της Δώρας Ζέμπερη έδωσε στίγμα λίγες ώρες μετά τη δολοφονία στην περιοχή της Ομόνοιας. Οι αστυνομικοί ήταν πλέον βέβαιοι ότι εκεί προσπάθησε να πουλήσει το κινητό και έτσι ξεκίνησαν ευρύτατη έρευνα για τον εντοπισμό του.

Με τις εικόνες από τις κάμερες και τα στοιχεία από την ημέρα και την ώρα που βρέθηκε στα πέριξ της Ομόνοιας για να πουλήσει το κινητό οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποσπάσουν πληροφορίες για το ποιος μπορεί να είναι.

Ερευνώντας οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν καταστηματάρχη στον οποίο ο δράστης προσπάθησε να πουλήσει το κινητό. Αμέσως έγινε διασταύρωση στοιχείων. Καθώς ο δράστης ήταν σεσημασμένος οι αστυνομικοί έφτασαν εύκολα στην ταυτότητά του και έτσι η έρευνα έγινε συγκεκριμένη.

Το πρωί σήμερα κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Κινούνταν και πάλι στα πέριξ της Ομόνοιας.

Αμέσως του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν για ανάκριση στη ΓΑΔΑ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ