Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΜΕ ΧΤΥΠΑΓΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΒΙΑΖΑΝ» ΛΕΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΓΙΑ 5 XΡΟΝΙΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ...

Τις συγκλονιστικές και βάναυσες στιγμές που βίωσε ως αιχμάλωτη των Ταλιμπάν περιέγραψε η αμερικανίδα Κάιτλαν Κόουλμαν Μπόιλ, που μαζί μ...





Τις συγκλονιστικές και βάναυσες στιγμές που βίωσε ως αιχμάλωτη των Ταλιμπάν περιέγραψε η αμερικανίδα Κάιτλαν Κόουλμαν Μπόιλ, που μαζί με τον άντρα της, Τζόσουα και τα παιδιά τους, απελευθερώθηκαν τον προηγούμενο μήνα.




Στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη σε αμερικανικό δίκτυο, η αμερικανίδα ανέφερε ότι την χτύπησαν και τη βίασαν καθώς προσπαθούσε να προστατεύσει τα παιδιά της.

Η ίδια, με καταγωγή από την Πενσυλβάνια, συνελήφθη μαζί με τον καναδό σύζυγό της το 2012 στο Αφγανιστάν. Τον προηγούμενο μήνα, πακιστανικές δυνάμεις τους διέσωσαν. Λίγο αργότερα, ο Τζόσου αποκάλυψε ότι η 31χρονη σύζυγός του είχε βιαστεί από αυτούς που την κρατούσαν και ότι έκανε “αναγκαστική έκτρωση” ενός παιδιού.

Η γυναίκα, που ήταν έγκυος όταν αιχμαλωτίστηκε, απέκτησε τρία παιδιά κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της και περιέγραψε στη συνέντευξή της πώς την χτύπησαν, προσπαθώντας να προστατεύσει τα παιδιά της από τους φρουρούς, που χτυπούσαν το μεγαλύτερο γιο της με ένα ραβδί. “Ορισμένοι φύλακες μισούσαν έντονα τα παιδιά”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι προσπαθούσαν να βρουν λόγο να τα χτυπήσουν.

Οι φρουροί την ξαναχτύπησαν ότι προσπάθησε να βοηθήσει και τα δύο μικρότερα παιδιά της, ενώ ο σύζυγός της υποστήριξε ότι κάποια στιγμή έσπασε το χέρι της καθώς χτύπησε έναν εκ των φρουρών.




Προκάλεσαν αποβολή και με βίασαν όταν πήγα να μιλήσω

Η Μπόιλ υποστηρίζει ότι οι Ταλιμπάν πρόσθεσαν ορμόνες στο φαγητό της, με αποτέλεσμα να αποβάλλει το τέταρτο παιδί της κι ότι “κτήνη”-φύλακες τη βίασαν όταν προσπάθησε να μιλήσει στους ανώτερούς τους για τις πράξεις τους.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό τι οδήγησε στην απελευθέρωση της οικογένειας, που πλέον βρίσκεται στον Καναδά. Εκεί προσπαθούν να θεραπεύσουν τα τραύματά τους και να συνηθίσουν στην ιδέα ότι είναι ελεύθεροι.

Ο Τζόσουα Μπόιλ, που ήταν παλαιότερα παντρεμένος με μία καναδή, κόρη ύποπτου για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα, δεν απάντησε σε ερωτήσεις για το λόγο που βρέθηκε στο Αφγανιστάν. Παλαιότερα είχε πει ότι ήθελε να βοηθήσει τους φτωχούς Αφγανού και αρνήθηκε ότι ήθελε να πολεμήσει, λέγοντας ότι “ο πόλεμος φέρνει το χειρότερο σε όλους”.

Η οικογένεια θεωρεί ότι ότι οι απαγωγείς προκάλεσαν την αποβολή, επειδή ο Τζόσουα δεν θέλησε να συνεργαστεί με το δίκτυο Χακανί. protothema.gr