Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕ 3,5 ΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟ «ΛΕΥΚΟ ΒΕΛΟΣ» ΠΟΥ ΠΙΑΝΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 250 ΧΛΜ ΤΗΝ ΩΡΑ! - ΒΙΝΤΕΟ

Το τρένο που στην Ιταλία αποκαλείται λευκό βέλος, θα αλλάξει τα δεδομένα στις μετακινήσεις - Μέσα στο 2019 το Αθήνα - Θεσσαλονίκη θα ...




Το τρένο που στην Ιταλία αποκαλείται λευκό βέλος, θα αλλάξει τα δεδομένα στις μετακινήσεις - Μέσα στο 2019 το Αθήνα - Θεσσαλονίκη θα γίνεται σε μόλις 3,5 ώρες, σύμφωνα με τον ΟΣΕ - Ένα μεγάλο κομμάτι θα φύγει από τον βασικό άξονα και θα μπει μια καινούργια διπλή γραμμή -



Η νέα γραμμή θα περιλαμβάνει δύο μεγάλες σήραγγες, οι οποίες θα τρυπούν το βουνό
Εφικτή θα έχει καταστεί η μείωση της χρονικής διάρκειας του σιδηροδρομικού ταξιδιού Αθήνα – Θεσσαλονίκη στις 3,5 ώρες το τέλος του 2019, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ), Κωνσταντίνο Πετράκη. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πετράκης εξήγησε πώς μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να έχει καταστεί λειτουργικό το νέο τμήμα Τιθορέας-Δομοκού της σιδηροδρομικής γραμμής, που αποτελεί σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου των 3,5 ωρών.

«Μέχρι το τέλος του χρόνου ελπίζουμε ότι θα είναι λειτουργικό το νέο κομμάτι από την Τιθορέα στο Δομοκό. Το ορεινό κομμάτι που γίνονται οι μεγάλες καθυστερήσεις, θα φύγει από τον βασικό άξονα και θα μπει μια καινούργια διπλή γραμμή, δύο μεγάλες σήραγγες, οι οποίες τρυπούν το βουνό, μειώνοντας την απόσταση και αυτό είναι το πρώτο βήμα για τον στόχο των 3,5 ωρών, ο οποίος θα είναι εφικτός στο τέλος του 2019, όταν θα ολοκληρωθούν και τα ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ.

Οι Ιταλοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχεδιάζουν να φέρουν από την Ιταλία αμαξοστοιχίες τύπου Frecciabianca (ή «λευκό βέλος» στα Ελληνικά) που πιάνουν μέγιστη ταχύτητα 250 χιλιομέτρων την ώρα.




newsit