Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ... ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΚΑΝΕ ΥΠΕΡΠΤΗΣΗ 30 ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ...!!!

Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο, αυτή τη φορά πάνω από τα Ίμια. Τουρκικό ελικόπτερο AB-412 πέταξε πάνω από τα Ίμια, σε ύψος 100 π...







Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο, αυτή τη φορά πάνω από τα Ίμια. Τουρκικό ελικόπτερο AB-412 πέταξε πάνω από τα Ίμια, σε ύψος 100 ποδιών, στις 07:59 το πρωί της Παρασκευής (03/11/2017), σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στη συνέχεια, εξήλθε του FIR Αθηνών, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.




Η νέα προκλητική στάση της Άγκυρας έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην οποία αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να κάνει στρατιωτικές ασκήσεις στη Ρόδο, χαρακτηρίζοντας εχθρική ενέργεια την κοινή διακλαδική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 5» μεταλύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Anadolu, η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «έμαθε για την κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου που πραγματοποιείται από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου στο ελληνικό νησί της Ρόδου μέσω πληροφοριών που έλαβε από τουρκικές στρατιωτικές πηγές».

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, «η Συνθήκη των Παρισίων (1947) απαγορεύει τη διενέργεια στρατιωτικών ασκήσεων στη Ρόδο, που μεταφέρθηκε στην Ελλάδα από την Ιταλία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο υπό τον όρο ότι θα είναι αποστρατικοποιημένη». «Ως εκ τούτο, αυτή η στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιείται στη Ρόδο αποτελεί ανοικτή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου», σημειώνει η ανακοίνωση και προσθέτει ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας «έχει προειδοποιήσει την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα για τη σημασία της αποφυγής μονομερών ενεργειών, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εντάσεις στο Αιγαίο».

«Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζουμε την προσδοκία μας από την Ελλάδα να αποφεύγει τέτοιες εχθρικές κινήσεις που παραβιάζουν τη διεθνή νομοθεσία και καλούμε τρίτες χώρες να μην συμμετέχουν σε τέτοιου είδους παραβιάσεις της Ελλάδας», καταλήγει η ανακοίνωση.

newsbomb.gr