Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΟΝΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ: ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ 300 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟ;

Αναχώρησε από το Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Ιωνίας το Ιερό Κειμήλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου το οποίο βρισκόταν στον ιερό για δέκα ολ...







Αναχώρησε από το Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Ιωνίας το Ιερό Κειμήλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου το οποίο βρισκόταν στον ιερό για δέκα ολόκληρες μέρες.



Αγνοώντας την καταρρακτώδη βροχή πλήθος κόσμου έμεινε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, προκειμένου να αποχαιρετισει την Αγία Ζώνη.
Οι περισσότεροι δακρυσμένοι, θλιμμένοι λες που αποχωρίζονται το Ιερό Κειμήλιο, κι άλλοι σκυφτοί σιγοψιθύριζαν την προσευχή τους...
Ο Γέροντας Εφραίμ τους σταύρωσε στο κεφάλι με την Αγία Ζώνη και οι πιστοί φώναζαν: "Να ξαναρθεις Παναγία μας... Σκέπαζέ μας και ενίσχυέ μας..."
Η Αγία Ζώνη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Ολγα για να την προσκηνύσουν οι ασθενείς και οι οικογένειές τους.
Αμέσως μετά θα μεταφερθεί σε μοναστήρι στον Κάλαμο όπου απόψε θα τελεστεί αγρυπνία και την Τρίτη θα αναχωρήσει με ιδιωτική πτήση για τη Λάρισα όπου θα γίνει δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης.
Ως τώρα την Αγία Ζώνη σύμφωνα με δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή του τμήματος Νέας Ιωνίας, έχουν προσκηνύσει το Ιερό Κειμήλιο περίππου 300.000 πιστοί.
Το τελευταίο βράδυ, η ώρα αναμονής ξεπέρασε τις 4 ώρες για τους πιστούς, ενώ σημειώθηκαν αρκετά λιποθυμικά επεισόδια.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούσαν το χώρο βάζοντας σε τάξη τους προσκηνυτές, ενώ ο Ερυθρός Σταυρός και άνθρωποι της Ενορίας προσέφεραν μπουκάλια με νερό και ειδική βοήθεια σε όσους πιστούς το χρειάζονταν.
Ιδιωτικές πτήσεις με πιστούς από τη Ρωσία έφτασαν στην Αθήνα, για να προσκηνύσουν το Ιερό Κειμήλιο. Η ηγεσία της GAZPROM με τις οικογένειές του έφτασε ινγκόγκνιτο στην Αθήνα για να προσκηνύσει την Αγία Ζώνη.







Από την Εκκλησία της Ελλάδος εκτός των κ.κ. μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλο, τον μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο, τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, τον επίσκοπο Μεθώνης Κλήμη, τον μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνο, τον Μητροπολίτη Κηφισία Κύριλλο, τον Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής, τον Επίσκοπο Μοζαμβίκη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τον Μητροπολίτη Σουηδίας Κλεόπα, τον μητροπολίτη Μεγάρων, τον πρώην Μητροπολίτη Νέας Ιωνία και αρκετούς ιερομένους και μοναχούς, αισθητή ήταν η απουσία των υπόλοιπων ιεραρχών.

Και δυστυχώς είναι πολλοί...
Ομως, ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος ήρθε να προσκηνύσει το ιερό Θεομητορικό κειμήλιο, το μοναδικό από την επίγειο ζωή της Παναγίας, γεγονός που δημιούργησε ερωτηματικά αφού η Αγία Ζώνη ήταν σε μια Μητρόπολη της αρχιεπισκοπής του.
Από την άλλη πλευρά, αρκετοί πολιτικοί και τοπικοί άρχοντες, ασπάστηκαν την Τιμία Ζώνη αλλά και ο Πατριάρχης Αλεξανδρειας Θεόδωρος ο οποίος την προσκύνησε στο αεροδρόμιο των Αθηνών
Οι Αθηναίοι με δάκρια στα μάτια αποχαιρέτησαν το ΘεομητορικΌ κημείλιο, δοξάζοντας τον Θεό για την ευλογία που είχαν να ξενυχτούν κοντά του και να λαμβάνουν τη Χάρη της Παναγίας

briefingnews.gr