Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

29ΧΡΟΝΟΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ - ΣΤΟΥΣ 8 ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ - ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!

Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ο δράστης συνελήφθη ενώ παράλληλα καλεί τους πολίτες να μην πλησιάζουν την περιοχή. Μέχρι στιγμής, όμως,...




Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ο δράστης συνελήφθη ενώ παράλληλα καλεί τους πολίτες να μην πλησιάζουν την περιοχή. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει τραυματιστεί. Το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στον Αυτοκινητόδρομο Γουέστ Σάιντ, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Άχμεντ Νάσερ. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός είναι ο 29χρονος Σαϊφούλο Σάιποφ από την Τάμπα της Φλόριντα. Αμερικανικά δίκτυα μετέδωσαν βίντεο-ντοκουμέντο λίγη ώρα μετά την επίθεση, στο οποίο ο δράστης εμφανίζεται να τρέχει ανάμεσα σε αυτοκίνητα κρατώντας δύο -ψεύτικα, όπως αποδείχτηκε αργότερα- όπλα. Την ίδια ώρα, μεταδίδουν ότι ο μακελάρης φώναζε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος».





Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο Ντόναλντ Τραμπ. Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε: «Στη Ν. Υόρκη φαίνεται ότι έγινε άλλη μία επίθεση από ένα πολύ αρρωστημένο και διαταραγμένο άτομο. Οι αρχές παρακολουθούν (την κατάσταση) προσεκτικά. Οχι στις ΗΠΑ!».

«Βλέπουν» μοναχικό λύκο

Για τρομοκρατικό χτύπημα έκανε λόγο ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, κάνοντας λόγο για μια άνανδρη πράξη.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση, έκανε λόγο για μια «επώδυνη ημέρα για τη Νέα Υόρκη».

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο δήλωσε με τη σειρά του ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η επίθεση ήταν μέρος κάποιου μεγαλύτερου σχεδίου.

«Η νέα τρομοκρατική τακτική, και έχουν απευθύνει δημόσιο κάλεσμα για αυτό, είναι για τους μοναχικούς λύκους να προχωρούν μόνοι τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Ολα αυτά είναι οι πρώτες πληροφορίες. Εχουν περάσει μόλις μερικές ώρες αλλά σε αυτό το σημείο δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει ένα μεγαλύτερο σχέδιο πίσω από την επίθεση. Αυτές είναι οι πράξεις ενός ανθρώπου που ήθελε να προκαλέσει πόνο, θάνατο και τρόμο».




iefimerida.gr