Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Η 26ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΜΑΧΑΙΡΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΝ 35ΧΡΟΝΟ ΑΛΒΑΝΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ «ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ» ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για την 26χρονη που μαχαίρωσε και σκότωσε τον γείτονά της στο Ηράκλειο, μετά από λογομαχία. Με αίμα έβα...




Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για την 26χρονη που μαχαίρωσε και σκότωσε τον γείτονά της στο Ηράκλειο, μετά από λογομαχία.

Με αίμα έβαψε τα χέρια της η 26χρονη στο Ηράκλειο που με μια μαχαιριά στην καρδιά αφαίρεσε τη ζωή ενός 35χρονου από την Αλβανία.

Μια ζωή στο περιθώριο…




Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για το πώς η κοπέλα οδηγήθηκε από παιδί ακόμα στο περιθώριο φτάνοντας χθες στο σημείο να διαπράξει το φρικτό έγκλημα, σοκάρουν.

Σύμφωνα με όσα είχε ισχυριστεί η ίδια στις αρχές, κακοποιήθηκε σε μικρή ηλικία από άτομα του οικογενειακού της περιβάλλοντος. Ανήλικη ακόμα έμπλεξε με ναρκωτικά και πορνεία. Συνελήφθη και μπαινόβγαινε στη φυλακή. Βρέθηκε θετική στον ιό του AIDS. Είναι μόλις 26 χρονών και τα ξημερώματα σε κατάσταση αμόκ μαχαίρωσε και σκότωσε έναν 35χρονο γείτονα που της έκανε παρατήρηση γιατί έκανε φασαρία…

Η τελευταία «ευκαιρία»

Λίγες ώρες πριν είχε αφεθεί ελεύθερη μαζί με τον σύντροφό της με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία της για ληστεία σε βάρος ενός άνδρα από το Ηράκλειο.

Για την περίπτωση της, υπήρξε σοβαρός προβληματισμός από τις δικαστικές Αρχές για το εάν πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι, τελικά υπερίσχυσε η άποψη να της δοθεί μία τελευταία ευκαιρία και να παρακολουθήσει πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ.

Αυτός ήταν ο ένας από τους τρεις περιοριστικούς όρους που της επιβλήθηκαν. «Ή παρακολουθείς πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ή μπαίνεις στην φυλακή».

Η 26χρονη στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, επίσης για ληστεία, παρέμεινε στην φυλακή 1,5 χρόνο και αποφυλακίστηκε επειδή είναι οροθετική. Είναι μάλιστα μία από τις οροθετικές επί εποχής Λοβέρδου, οι οποίες είχαν συλληφθεί σε δεύτερη φάση.

Η περίπτωση της εντάσσεται ουσιαστικά στο μεγάλο πρόβλημα που συζητείται χρόνια στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των ανθρώπων αυτών, δεδομένου ότι στην φυλακή δεν υπάρχουν κατάλληλες δομές.




Ο εγκλεισμός τους, στην πραγματικότητα, προκαλεί περισσότερα προβλήματα τόσο στους ίδιους όσο και στους συγκρατούμενους τους.

Το ραντεβού, η ληστεία και η εκδοχή του ζευγαριού

Η υπόθεση για την οποία παραπέμφθηκε στην Δικαιοσύνη για να αφεθεί ελεύθερη λίγες ώρες πριν το φονικό, αφορά στην καταγγελία Ηρακλειώτη για ληστεία σε βάρος του.

Αυτή είναι μία άλλη δραματική πτυχή αυτής της υπόθεσης. Η 26χρονη έβαλε αγγελία για ερωτική συνεύρεση στην οποία απάντησε ο Ηρακλειώτης, πατέρας ενός παιδιού. Ο τελευταίος ισχυρίζεται ότι τον ξυλοκόπησαν γιατί δεν τα βρήκαν στην τιμή και με την απειλή μαχαιριού το ζευγάρι κατάφερε να του αποσπάσει 500 ευρώ.

Ο ισχυρισμός όμως που προβάλλει το ζευγάρι είναι διαφορετικός. Η 26χρονη υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει τον πελάτη ότι είναι οροθετική, ωστόσο εκείνος όχι μόνο δεν πτοήθηκε αλλά απαίτησε και πράγματα που ξεπερνούν ακόμα και τα όρια της διαστροφής γεγονός που προκάλεσε ένταση και καβγά.

«Ήταν επιθετική»

Σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικών η συμπεριφορά της 26χρονης καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής της στα κρατητήρια αλλά και στο Δικαστικό Μέγαρο ήταν άκρως εριστική. Η γυναίκα προφανώς σε σύνδρομο στέρησηςπροσπαθούσε να γρατζουνίσει τους αστυνομικούς που την συνόδευαν ενώ μέσα στα κρατητήρια κλώτσησε έναν συνάδελφο τους και χαστούκισε μία συγκρατούμενη της.

Η σεξουαλική κακοποίηση και ο «κατήφορος»

Κατά την παραμονή της στα δικαστήρια ενόψει της απολογίας της για την κατηγορία της ληστείας, υποστήριξε ότι από πολύ μικρή υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος της. Ανήλικη ακόμα μπήκε στον κόσμο της πορνείας και των ναρκωτικών.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια παρά το βεβαρημένο ιστορικό της αποφάσισαν να της δώσουν μία τελευταία ευκαιρία μήπως και καταφέρει να απεξαρτηθεί, επιλέγοντας την λύση της εισαγωγής της στο ΚΕΘΕΑ. Αν παραβίαζε τον όρο, τότε το επόμενο βήμα ήταν να οδηγηθεί στην φυλακή.

Η 26χρονη έφυγε από τα δικαστήρια ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους. Λίγες ώρες αργότερα χρειάστηκε να μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείολόγω της άθλιας κατάστασης στην οποία βρισκόταν. Το κακό δεν άργησε να γίνει…

Το φονικό και η δραματική κατάσταση της οικογένειας του θύματος

Τη νύχτα της Παρασκευής επέστρεψε στην γειτονιά  της, σε άθλια κατάσταση και πιθανότατα έχοντας κάνει χρήση ναρκωτικών. Ούτε που έβλεπε μπροστά της. Έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο του 35χρονου γείτονα της και έκανε φασαρία. Εκείνος βγήκε έξω και της έκανε παρατήρηση να σταματήσει. Ενώ βρισκόταν στην σκάλα, η 26χρονη τράβηξε μαχαίρι και τον κάρφωσε στην καρδιά.

Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος. Το σκηνικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της συζύγου του 35χρονου, η οποία υπέστη σοκ. Από τη μία στιγμή στην άλλη, χωρίς λόγο και αιτία, έχασε το στήριγμα της, μένοντας ολομόναχη σε μία ξένη χώρα με δύο παιδιά στην αγκαλιά.

Ο 35χρονος περιγράφεται από όλους ως ένας ήσυχος άνθρωπος, ο οποίος δούλευε σκληρά για να ζήσει την οικογένεια του. Όπως είπαν, η γυναίκα δεν έχει χρήματα ούτε για να μεταφέρει τον άνθρωπο της στην Αλβανία για την κηδεία του.

Αστυνομικοί συνέλαβαν την 26χρονη, η οποία ομολόγησε την πράξη της ενώ βρήκαν και δύο μαχαίρια, το ένα εκ των οποίων ματωμένο.

Με πληροφορίες από cretalive

newsit.gr