Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΛΛΟΥ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΑΛΛΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ 21ΧΡΟΝΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ

Έγινε η πρώτη εξέταση από τον ιατροδικαστή στη σορό του 21χρονου φοιτητή - Δεν μπόρεσε να διαπιστώσει την ακριβή αιτία του θανάτου -...






Έγινε η πρώτη εξέταση από τον ιατροδικαστή στη σορό του 21χρονου φοιτητή - Δεν μπόρεσε να διαπιστώσει την ακριβή αιτία του θανάτου - Δεν φέρει τραύμα από πυροβολισμό – Έχει όμως κακώσεις σε όλο του το σώμα - Αλλού τον δολοφόνησαν, αλλού άφησαν το πτώμα του - Ο Νίκος Χατζηπαύλου είχε εξαφανιστεί την περασμένη Κυριακή






Άγνωστη παραμένει η αιτία θανάτου του άτυχου φοιτητή που βρέθηκε το Σάββατο (25.11.2017) νεκρός στην περιοχή Λαγκά Χώρας Καλύμνου. Ο Νίκος Χατζηπαύλου είχε εξαφανιστεί την περασμένη Κυριακή, όταν έφυγε από το σπίτι του με το ποδήλατο του αδερφού του για να κάνει μια βόλτα. Είχε πάει στην Κάλυμνο για να επισκεφτεί τους γονείς του, καθώς η μητέρα του είναι εκπαιδευτικός στο νησί.

Το μεσημέρι της Κυριακής (26.11.2017) έφτασε στην Κάλυμνο ο ιατροδικαστής της περιφέρειας Δωδεκανήσων, Πάνος Κοτρέτσος. Ανέλαβε το δύσκολο έργο να εξακριβώσει πως κόπηκε άγρια το νήμα της ζωής ενός νέου παιδιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την πρώτη εξέταση που έκανε ο ιατροδικαστής στη σορό του άτυχου νέου, δεν μπόρεσε να διαπιστώσει με βεβαιότητα την αιτία θανάτου του Νίκου Χατζηπαύλου.Το σημείο όπου βρέθηκε ο Νίκος Χατζηπαύλου – Φωτογραφία kalymnos-news.gr
Τι «είδε» ο ιατροδικαστής

Ο Πάνος Κοτρέτσος, διαπίστωσε ότι ο άτυχος φοιτητής δεν πυροβολήθηκε. Οι αρχικές πληροφορίες, μετά τον εντοπισμό της σορού του, ανέφεραν πως είχε τραύμα στο κεφάλι που έμοιαζε με τραύμα από πυροβόλο όπλο.

Ωστόσο, ο άτυχος Νίκος Χατζηπαύλου φέρει πολλαπλές κακώσεις σε όλο του το σώμα.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε επίσης ότι το σημείο όπου βρέθηκε ο 21χρονος φοιτητής του Πολυτεχνείου δεν είναι το σημείο του εγκλήματος. Αλλού τον δολοφόνησαν και τον «πέταξαν» στο συγκεκριμένο σημείο.

Επίσης, σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο άτυχος φοιτητής φορούσε μόνο το ένα παπούτσι του, φόρμα κι ένα μπλουζάκι.

Στο σώμα του εντοπίστηκαν επίσης «τσιμπήματα» από ζώα. Σημειώνεται ότι τρία μέτρα από το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός, υπάρχει μια στάνη.

Μετά την πρώτη εξέταση από τον ιατροδικαστή, το πτώμα του άτυχου φοιτητή θα μεταφερθεί στη Ρόδο για να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή. Αυτή θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του.
Τον έσυραν για 60 μέτρα

Η εκτίμηση του ιατροδικαστή πως το σημείο όπου βρέθηκε η σορός δεν είναι ο τόπος του εγκλήματος συνάδει με τα πρώτα στοιχεία που είχαν βρει από το Σάββατο οι αρχές. Στην Κάλυμνο έχει μεταβεί και κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Η εκτίμηση είναι πως το πτώμα του Νίκου Χατζηπαύλου σύρθηκε ως το σημείο όπου εντοπίστηκε. Τα νεότερα στοιχεία αναφέρουν ότι το σημείο απ’ όπου τον έσυρε ο δολοφόνος του δεν είναι πολύ μακριά από το σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα. Πιθανότατα είναι 50 με 60 μέτρα απόσταση.

Η σορός του άτυχου Νίκου βρέθηκε ανάσκελα (με μία κλίση προς τα δεξιά). Έχει σημάδια πρόωρου τυμπανισμού και αρχή σήψης.
Τον βρήκε ένα αγόρι 15 ετών




Τον άτυχο Νίκο Χατζηπαύλου εντόπισε ένας 15χρονος, το απόγευμα του Σαββάτου (25.11.2017) λίγο πριν από τις 17:00. Ο νεαρός ήταν στην περιοχή για να κόψει κλαδιά για ξόβεργα. Μόλις αντίκρισε τη σορό του αδικοχαμένου νεαρού άρχισε να φωνάζει σοκαρισμένος. Κάτοικοι της περιοχής έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει και κάλεσαν τις Αρχές.


Άμεσα στο χώρο έσπευσαν ο διοικητής του ΑΤ Καλυμνίων και στελέχη που διερευνούν την υπόθεση.

Το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός του άτυχου φοιτητή είναι 100 μέτρα από εκείνο όπου βρέθηκε το ποδήλατό του. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, στις 19 Νοεμβρίου, είχε πει στη μητέρα του πως ήθελε να κάνει μια βόλτα με το ποδήλατο.
Είχαν ψάξει το σημείο

Ο 21χρονος φοιτητής του ΕΜΠ βρεθηκε σε μία περιοχή που στην κυριολεξία χτενίστηκε από τις επίγειες δυνάμεις που διενεργούσαν τις έρευνες κατ’ έπανάληψη. Ο Κώστας Βάλβης από την Εθελοντική ομάδα διασωστών Θήρας είπε πως και ο ίδιος αλλά και άλλοι που ερευνούσαν στην περιοχή, είχαν περάσει πολλές φορές από το συγκεκριμένο σημείο, χωρίς όμως να εντοπίσουν κάτι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ