Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΑΒΕ 20 ΧΩΡΙΑ...!!!

Και εκεί που όλοι πανηγύριζαν ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδόν «εξαφανίστηκε» από τη Συρία, τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ...

Το Ισλαμικό Κράτος εμφανίστηκε ξαφνικά στη βορειοδυτική Συρία και κατέλαβε 20 χωριά





Και εκεί που όλοι πανηγύριζαν ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδόν «εξαφανίστηκε» από τη Συρία, τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εμφανίστηκαν ξαφνικά από το πουθενά στη βορειοδυτική Συρία και κατέλαβαν περίπου 20 χωριά μεταξύ των επαρχιών Χάμα και Ιντλίμπ.

Την Πέμπτη η Αλ Κάιντα στη Συρία, η Ταχρίρ Αλ Σαμ, που είναι η ισχυρότερη οργάνωση στα βορειοδυτικά της χώρας, παρέδωσε δίχως μάχη τον έλεγχο έξι χωριών στο Ισλαμικό Κράτος.




Με τα νέα έξι χωριά που παρέδωσε η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Κράτος, οι τζιχαντιστές δημιούργησαν έναν θύλακα 20 χωριών που βρίσκεται μεταξύ των εδαφών της συριακής Αλ Κάιντα και της συριακής κυβέρνησης, στο άλλο άκρο της χώρας από τη νοτιοανατολική Συρία όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει πλέον περιοριστεί σε ελάχιστα εδάφη με αποτέλεσμα να έχει σχεδόν σβηστεί το «χαλιφάτο» του από τον χάρτη

Η εμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους στη βορειοδυτική Συρία ξεκίνησε νωρίτερα αυτό τον μήνα, όταν αρχικά κατέλαβε τρία χωριά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αφού φάνηκε ότι στην ουσία ηττήθηκαν στη Συρία και προς στιγμή όλοι πίστεψαν ότι τους «εξαφάνισαν», έκαναν την εμφάνισή τους στην επαρχία Ιντλίμπ, στην οποία λέγεται ότι έχουν ισχυρές εφεδρείες κρυφών μελών, η περιοχή ελέγχεται κυρίως από την Αλ Κάιντα, ενώ δεν αποκλείεται μονάδες τους να διανύουν κρυφά τη χώρα από τα νοτιοανατολικά προς τα βορειοδυτικά.

Πιστεύεται ότι το Ισλαμικό Κράτος θα επιχειρήσει να συστήσει νέα επικράτεια στην επαρχία Ιντλίμπ.

Στους πολεμικούς χάρτες που ακολουθούν βλέπετε τα εδάφη που κρατά ακόμα το Ισλαμικό Κράτος στην νοτιοανατολική Συρία και το σημείο όπου εμφανίστηκε βορειοδυτικά.

Ο κάτω χάρτης είναι μεγέθυνση της περιοχής όπου επανεμφανίστηκε το Ισλαμικό Κράτος.