Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ...!!! ΤΩΡΑ: 14 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΚΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΥΚΟ ΚΑΙ ΜΑΝΔΡΑ... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΝΥΧΤΑ...

Σε τραγωδία δίχως τέλος εξελίσσεται η κακοκαιρία σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα, αφού μετά της ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, ο αριθμός των θυ...




Σε τραγωδία δίχως τέλος εξελίσσεται η κακοκαιρία σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα, αφού μετά της ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται ραγδαία με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους δεκατέσσερις .

Επί πολλές ώρες άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι στα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους, ενώ οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες, καθώς δεκάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει και δρόμοι έχουν καταρρεύσει.




Οι έξι νεκροί είναι σε σπίτια και αυλές στην Μάνδρα και οι δυο ανασύρθηκαν από την θάλασσα σε Ελευσίνα και στα ΕΛΠΕ. Οι σοροί στην θαλασσα εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τις περισυνελέξουν. Παράλληλα, σκάφη του ΛΣ πραγματοποιούν περιπολίες από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Νέα Πέραμο, προκειμένου να επέμβουν εάν χρειαστεί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική που δεν έχει κάνει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις για όλα τα θύματα:

Νεκρή είναι μια γυναίκα σε εξωτερικό χώρο στην οδό Αίαντος στην Μάνδρα. Η γυναίκα ηλικίας 90 ετών βρέθηκε πάνω σε κάγκελα την ώρα που προσπαθούσε να ξεφύγει από τα ορμητικά νερά.

Επίσης, άνδρας ηλικίας 40 με 50 ετών βρέθηκε νεκρός σε προαύλιο επιχείρησης στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών Θηβών στην Μάνδρα.

Άλλος ένας άνδρας ηλικίας 68 ετών, βρέθηκε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Επίσης, νεκρή είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα 82 ετών που πνίγηκε μέσα στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα αλλά και ένας ηλικιωμένος άνδρας 88 ετών το σπίτι του οποίου πλημμύρισε. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δυστυχώς δεν κατάφερε να βγεί έγκαιρα από το σπίτι όπως τα άλλα μέλη της οικογένειάς του και έχασε την ζωή του.

Και η 82χρονη γυναίκα που έχασε την ζωή της εγκλωβίστηκε στο σπίτι. Ο όγκος του νερού ήταν τεράστιος. Τα φερτά υλικά φαίνεται έφραξαν την έξοδο και δυστυχώς η γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Ένας άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε νεκρός σε εξωτερικό χώρο στην περιοχή Αγ. Σωτήρα, στη Μάνδρα Αττικής, και έτερος νεκρός άνδρας από εξωτερικό χώρο στο 26 χ.λ.μ Π.Ε.Ο. Μάνδρας –Θηβών.




Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου, στη Μάνδρα Αττικής, και νεκρή γυναίκα από εσωτερικό χώρο επιχείρησης στην συμβολή Αγ. Αικατερίνης και Ρόκα στη Μάνδρα Αττικής
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής δύο ακόμη γυναίκες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα υποθερμίας, ενώ στο νοσοκομείο έχει μεταφερθεί ελαφρά τραυματισμένος και ο οδηγός ενός βυτιοφόρου που κινούνταν στην παλιά εθνική Αθηνών Θηβών στο ύψος των Βιλίων.

Χάος σε ολόκληρη την περιοχή

Πολύ σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε τα ξημερώματα την Νέα Πέραμο, την Μάνδρα και τα Μέγαρα, με αποτέλεσμα πολλά σπίτια να πλημμυρίσουν, οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και να εγκλωβιστούν αυτοκίνητα, ακόμα και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Οδηγοί αλλά και κάτοικοι έμειναν εγκλωβισμένοι επί ώρες στα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους, καθώς τα ορμητικά νερά που φτάνουν σε ύψος και το 1,5 μέτρο δεν τους επιτρέπουν να βγουν έξω!

Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους.