Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΕΙΠΩΤΗ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΥΚΟ ΚΑΙ ΜΑΝΔΡΑ: ΣΤΟΥΣ 10 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ... ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΑΞΙΜΟΥ

Οργή, θλίψη και απόγνωση είναι τα συναισθήματα που επικρατούν μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη δυτική Αττική και συγκεκριμένα Μάνδρα...


Οργή, θλίψη και απόγνωση είναι τα συναισθήματα που επικρατούν μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη δυτική Αττική και συγκεκριμένα Μάνδρα, Μαγούλα και Νεα Πέραμο.





Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση οι νεκροί από την κακοκαιρία ανέρχονται σε 10 (7 άντρες και 3 γυναίκες), καθώς τα θύματα μεταφέρονται συνεχώς στο Θριάσιο Νοσοκομείο, ενώ οι τραυματίες είναι 10, εκ των οποίων ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένος στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχουν και άνθρωποι που χαρακτηρίζονται ως αγνοούμενοι και γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί, εάν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις φονικές πλημμύρες και έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Εξάλλου, κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε πριν από τις 14.30 για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση για τις πρωτοφανείς καταστροφές που δυστυχώς στοίχισαν και ανθρώπινες ζωέςαπό τη θεομηνία στη Δυτική Αττική.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος έδωσε μάλιστα εντολή να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία εάν διαπιστωθεί πως έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα. Θα ερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων αδικήματα που συνδέονται με πολεοδομικές παραβάσεις.




Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κατάστασης.

Aνεβαίνουν συνεχώς τα θύματα

Είναι χαρακτηριστικό πως σχεδόν κάθε μισή ώρα, ερχόταν ειδοποίηση από τις Αρχές και για έναν νεκρό... Ειδικότερα, μια γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στη Μάνδρα, στην οδό Αίαντος, ενώ νωρίτερα ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός στην εθνική οδό Αθηνών-Θήβας στο 2ο με 3ο χιλιόμετρο σε αύλιο χώρο. Νεκρός είναι επίσης άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού του, στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, μια ηλικιωμένη γυναίκα ηλικίας 101 ετών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος. Η νεκρή εγκλωβίστηκε στο σπίτι όπου έμενε μαζί με την οικόγενειά της. Οι υπόλοιποι πρόλαβαν να βγουν από το σπίτι όχι όμως και η ηλικιωμένη.

Λίγη ώρα αργότερα ανασύρθηκε νεκρός ένας 89 χρονος από το σπίτι του στην οδό Αγαμέμνονος στην ίδια περιοχή.

Αλλες δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο με συμπτώματα υποθερμίας ενώ έχει τραυματιστεί ένα οδηγός βυτιοφόρου. Οι δύο γυναίκες που διαμένουν στην οδό Κοροπούλη, στη Μάνδρα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία, ενώ ο οδηγός του βυτιοφόρου απεγκλωβίστηκε από το όχημα, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο 6ο χλμ της Θηβών - Βιλίων και επίσης διακομίστηκε στο Θριάσιο.

Στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο γίνεται καταμέτρηση κατοίκων για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν κι άλλοι αγνοούμενοι.


thecaller