Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΙΑΝΕΥΟΥΝ... ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ! ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ 105, 5» ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ... ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Επέστρεψαν ως απαράδεκτο το τελεσίγραφο που τους παρουσιάστηκε- Δείτε την ανακοίνωσή τους Μείωση μισθών 20% και παρακράτηση δύο οφε...





Επέστρεψαν ως απαράδεκτο το τελεσίγραφο που τους παρουσιάστηκε- Δείτε την ανακοίνωσή τους

Μείωση μισθών 20% και παρακράτηση δύο οφειλόμενων δεδουλευμένων μισθών (Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου) περιλαμβάνει η πρόταση που παρουσιάστηκε προφορικά στους εργαζομενους στον ραδιοσταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.



Φυσικά οι εργαζόμενοι - η συνέλευσή τους- αποφάσισαν ομόφωνα να επιστρέψουν ως απαράδεκτο το εκβιαστικό τελεσίγραφο που τους παρουσιάστηκε ως απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας από τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Νίκο Φίλη, την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρη Στούμπο, παρόντος και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Left Media Α.Ε. Κώστα Νικόλτσιου.

Συγκεκριμένα η Γενική Συνέλευση Δημοσιογράφων του Ρ/Σ 105.5 στο Κόκκινο σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η συνέλευση των δημοσιογράφων του ρ/σ «105,5 στο Κόκκινο», που έγινε παρουσία και μελών της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ, αποφάσισε ομόφωνα να επιστρέψει ως απαράδεκτο το εκβιαστικό τελεσίγραφο που μας παρουσιάστηκε προφορικά ως απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας από τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Νίκο Φίλη, την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρη Στούμπο, παρόντος και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Left Media Α.Ε. Κώστα Νικόλτσιου. Η πρόταση που έχει ανακοινωθεί και στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ περιλαμβάνει τα εξής:



Μείωση μισθών 20% για όλους όσοι αμείβονται με μισθό άνω των 750 Ευρώ (καθαρές αποδοχές)
Παρακράτηση δύο οφειλόμενων δεδουλευμένων μισθών (Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου) έως την ημέρα της αποχώρησης ή απόλυσης από τον Ρ/Σ.
Το λεγόμενο σχέδιο βιωσιμότητας εξαντλήθηκε σε γενικόλογες αναφορές περί επικείμενης ενοποίησης των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς συγκεκριμένο πλάνο, χρονοδιάγραμμα και αποσαφήνιση εργασιακών συνθηκών. Παρά τις ερωτήσεις των εργαζομένων, το εν λόγω «σχέδιο» παραμένει άγνωστο και το μόνο που ζητήθηκε επίμονα είναι η «πολιτική συναίνεσή» τους εντός 3 ημερών στις μειώσεις και την παρακράτηση των δεδουλευμένων. Με την σαφή απειλή μάλιστα, ότι αν δεν υπάρξει αυτού του είδους η «πολιτική συναίνεση» είναι αβέβαιη η καταβολή της μισθοδοσίας στο εξής, αλλά και το μέλλον του Ρ/Σ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μισθοί στην πλειονότητά τους δεν φθάνουν τα 1.000 Ευρώ (καθαρές αποδοχές) και καταβάλλονται με καθυστέρηση τουλάχιστον δύο μηνών. Ζητάμε σταθερή και έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας και εξόφληση των δεδουλευμένων που οφείλονται αλλά και γραπτή πρόταση του ιδιοκτήτη για το σχέδιο βιωσιμότητας και ανάπτυξης του Ρ/Σ.
Ξεκαθαρίζουμε ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την εύρυθμη λειτουργία του «105.5 Στο Κόκκινο» με τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και με αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις. Γενική Συνέλευση Δημοσιογράφων του Ρ/Σ 105.5 στο Κόκκινο"

protothema