Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕΖΙΛΙ... TO PHOTOSHOP ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΝΕΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Μία φωτογραφία της Δέσποινας Βανδή στο περιοδικό Nitro από τον Δεκέμβριο του 2007... ξέθαψαν οι Γάλλοι με αφορμή τον νόμο που περνάει...





Μία φωτογραφία της Δέσποινας Βανδή στο περιοδικό Nitro από τον Δεκέμβριο του 2007... ξέθαψαν οι Γάλλοι με αφορμή τον νόμο που περνάει στη Γαλλία για το photoshop.





Με το «πριν» και το «μετά» της Ελληνίδας τραγουδίστριας να φιγουράρει σε sites του εξωτερικού, η φωτογραφία είχε προκαλέσει και τότε πολλά αρνητικά σχόλια, καθώς η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε τελικά δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, στην επεξεργασμένη φωτογραφία του 2007 η Δέσποινα Βανδή φαίνεται να έχει καλλίγραμμο σώμα, χωρίς ατέλειες, βελούδινη επιδερμίδα και πολύ περισσότερα μαλλιά απ' ό,τι πριν το photoshop. Αυτό μάλιστα που είχε προκαλέσει αντιδράσεις ήταν πως εκτός από το σώμα είχε αλλοιωθεί τρομακτικά και το πρόσωπό της.



Βέβαια, τέτοιες υπερβολικές αλλαγές στις φωτογραφίσεις δεν συμβαίνουν μόνο στη χώρα μας, αλλά και στη Γαλλία, με αποτέλεσμα η χώρα να παίρνει πλέον μέτρα.




Ο νέος νόμος που θεσπίστηκε υποχρεώνει τα περιοδικά να αναφέρουν πως έχουν «ρετουσάρει» τις φωτογραφίες μοντέλων ή διάσημων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, σε περίπτωση που τα γαλλικά περιοδικά δεν υπακούσουν σε αυτή την αλλαγή, θα πρέπει να πληρώσουν τσουχτερό πρόστιμο που ξεκινά από τα 37.000 ευρώ (ή 30% κρατήσεις από τις διαφημίσεις).

Για τον νόμο μίλησε ακόμη και η πρώην υπουργόςΥγείας της Γαλλίας, Marisol Touraine, λέγοντας πως όλα αυτό είναι κάτι μακρινό από την πραγματικότητα: «Το να εκθέτουμε τα νέα παιδιά σε μη ρεαλιστικά πρότυπα οδηγεί στη χαμηλή αυτοεκτίμηση και μπορεί να επηρεάσει την υγεία και ειδικά στο σημείο που συνδέεται με τη συμπεριφορά».

Να σημειωθεί πως τον Μάιο του 2017 «πέρασε» ακόμη ένας νόμος στη Γαλλία, σύμφωνα με τον οποίο τα μοντέλα θα πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και οι γιατροί που τις εξετάζουν να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη μάζα σώματος των κοριτσιών.

Άλλες «αγνώριστες» celebrities:





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.