Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ PKK ΠΡΟΩΘΗΘΗΚΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΣΜΕΡΓΚΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΚΙΡΚΟΥΚ...!!

Σφοδρές μάχες έχουν ξεσπάσει μεταξύ Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και Ιρακινών σιιτών παραστρατιωτικών των...

Σφοδρές μάχες στο Κιρκούκ μεταξύ Ιρακινών παραστρατιωτικών και Κούρδων ανταρτών του PKK




Σφοδρές μάχες έχουν ξεσπάσει μεταξύ Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) και Ιρακινών σιιτών παραστρατιωτικών των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι) στην περιοχή Αράφατου Κιρκούκ.

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, οι Κούρδοι αντάρτες του PKK έχουν σχηματίσει μια γραμμή άμυνας στην περιοχή μαζί με Κούρδους μαχητές πρώην Πεσμεργκά των δυνάμεων ασφαλείας του ιρακινού Κουρδιστάν.




Τοπικές πηγές μεταδίδουν ότι οι τακτικές δυνάμεις των Πεσμεργκά του ιρακινού Κουρδιστάν έχουν υποχωρήσει από μερικά εδάφη της επαρχίας του Κιρκούκ, οι οποίες καταλήφθηκαν από τους άνδρες της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι. Οι Ιρακινοί σιίτες παραστρατιωτικοί, που θεωρούνται μέρος του ιρακινού στρατού, επιτίθενται στους αντάρτες του PKK με τανκς.

Την Κυριακή η κυβέρνηση του Ιράκ δήλωσε ότι η ανάπτυξη δυνάμεων του PKK στο Κιρκούκ συνιστά «κήρυξη πολέμου» από τους Κούρδους. Η κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν αρνήθηκε ότι αναπτύχθηκαν αντάρτες του PKK στην περιοχή.

Από ό,τι φαίνεται άνδρες και γυναίκες του PKK βρίσκονται στην περιοχή, δίχως να έχει αποσαφηνιστεί εάν αναπτύχθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της Ερμπίλ, ενώ οι Πεσμεργκά που μάχονται στο πλευρό τους χαρακτηρίζονται ως «πρώην».

Γίνεται κατανοητό ότι γίνεται προσπάθεια από την κουρδική πλευρά να μη χρεωθεί η μάχη στην κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση ώστε να μείνουν ανοιχτά περιθώρια διπλωματικών διαβουλεύσεων. tribune.gr