Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ: «ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ»

Καταγγελία - σοκ από το δικηγόρο δύο εκ των κατηγορουμένων, στην υπόθεση - Στον ανακριτή οι συλληφθέντες - Αυτούς εχει βάλει στο μικροσ...

Βόμβα στην υπόθεση Λεμπιδάκη: «Οι εγκέφαλοι της απαγωγής δεν έχουν συλληφθεί»





Καταγγελία - σοκ από το δικηγόρο δύο εκ των κατηγορουμένων, στην υπόθεση - Στον ανακριτή οι συλληφθέντες - Αυτούς εχει βάλει στο μικροσκόπιο η Αστυνομία

Στις 9 το πρωί του Σαββάτου, 7 Οκτωβρίου, οδηγήθηκαν στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου οι 7 συλληφθέντες για την υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη. Οι μαραθώνιες απολογίες αναμένεται να διαρκέσουν έως το μεσημέρι.




Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο Γιώργος Περάκης, δικηγόρος δύο εκ των κατηγορουμένων -του 23χρονου και του ιδιοκτήτη ξυλουργείου - δήλωσε χαρακτηριστικά «είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτοί που οργάνωσαν, σχεδίασαν και εξετέλεσαν την απαγωγή δεν βρίσκονται στο δικαστικό μέγαρο».

Με τη δήλωσή του που έγινε πριν απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι, αφήνει να εννοηθεί ότι οι συλληφθέντες δεν αποτελούν το στενό πυρήνα που βρίσκεται πίσω από την απαγωγή Λεμπιδάκη όπως έχει ανακοινωθεί επισήμως μέχρι σήμερα.

Η μεταφορά τους στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ η διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά, σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός.

Για την ίδια υπόθεση έχει, ήδη, απολογηθεί και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και μία 16χρόνη κόρη ενός εκ των κατηγορουμένων που εμπλέκεται στην υπόθεση.




Αποκαλύψεις Τόσκα

Αποκαλυπτικός ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με την απαγωγή Λεμπιδάκη, λέγοντας πως οι ελληνικές αρχές εντόπισαν την εμπλοκή ατόμων που κρύβονταν πίσω από κινήματα έχοντας ένα ψεύτικο προφίλ.

«Η επιτυχία είχε τόσες διαστάσεις που νομίζω ότι είναι πρωτόγνωρες στα ελληνικά, ίσως και στα ευρωπαϊκά χρονικά. Ευτυχώς σώθηκε ο άνθρωπος χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν χύθηκε αίμα, δεν δόθηκαν λύτρα και συνελήφθησαν οι απαγωγείς. Αυτός ο συνδυασμός των στόχων δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος» ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, για την επιτυχή εξιχνίαση της υπόθεσης Λεμπιδάκη και προσθέτει ότι «η αστυνομία έδειξε την αποτελεσματικότητά της».

Τα «φαντάσματα» που ψάχνει η Αστυνομία

Μπορεί να φαίνεται ότι η υπόθεση έχει κλείσει μετά την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη και τις 8 συλλήψεις που ακολούθησαν αλλά η αλήθεια είναι ότι τα εξειδικευμένα κλιμάκια της Αστυνομίας δεν έφυγαν ποτέ από την Κρήτη, σημειώνει το «Έθνος».

Το βασικό σενάριο που επεξεργάζονται στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας είναι να υπήρξε «ειδική ομάδα» στο αρχικό στάδιο, η οποία συμφώνησε να αναλάβει την αρπαγή και την παράδοση του Λεμπιδάκη σε κρησφύγετο με τίμημα ένα μέρος από τα λύτρα.

Τα άτομα αυτά αποχώρησαν γρήγορα από το σχέδιο, δεν άφησαν πίσω τους ίχνη, δεν μίλησαν ποτέ σε κινητά τηλέφωνα και παρέδωσαν την τύχη του εγχειρήματος σε Κρητικούς χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία σε τέτοιες ποινικές υποθέσεις.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.