Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΟΙΚΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ» ΑΘΕΟΣ ΦΙΛΕΛΕΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ

Λέει πως δεν έπεσε από τα σύννεφα που η κυβέρνηση δεν λειτούργησε και αποκαλύπτει ότι έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε ότι υπάρχουν κρ...





Λέει πως δεν έπεσε από τα σύννεφα που η κυβέρνηση δεν λειτούργησε και αποκαλύπτει ότι έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε ότι υπάρχουν κρούσματα ιλαράς - Παραδέχεται ότι είναι άθεος και μιλά για αυτό που τον εξοργίζει περισσότερο





«Έτοιμος να μιλήσουμε για ό,τι θέλεις. Δεν με νοιάζει καθόλου αν δεν είναι δημοφιλές αυτό που θα πω. Ας πουν για μένα ό,τι θέλουν»... Με αυτά τα λόγια ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ξεκίνησε τη συνέντευξή του στην «Athens Voice» με αφορμή την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί: «Ο Φάρος». Και όντως ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για όλα... Για την πολιτική, την κοινωνία και τη μάταιη -τελικά- προσπάθειά του να διαχειρίζεται με ψυχραιμία αδιανόητες απόψεις. Μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης παραδέχεται πως είναι «άθεος» και μιλά για τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του τις οποίες προσφέρει ο γιος του.


Μιλώντας για τη δική του σχέση με το μεταφυσικό και τη θρησκεία ο ηθοποιός απαντά ανοιχτά: «Δεν πιστεύω στο μεταφυσικό, είμαι άθεος. Δεν πιστεύω, δηλαδή, ότι υπάρχει ένας παρεμβατικός Θεός που φροντίζει για εμάς και υπακούει στις χάρες που του ζητάμε. Αλλά αντιλαμβάνομαι τι σημαίνει Πάσχα, το συμβολισμό του Χριστός Ανέστη, τη λύπη και τη συγκίνηση που προκαλεί το Γλυκύ μου έαρ τη Μεγάλη Παρασκευή. Εγώ, όπως κάθε καλός φιλελεύθερος, θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να συνεννοηθούμε και να αντιληφθούμε τον κόσμο είναι η επιστήμη. Ζούμε σε μία τρελή εποχή, όμως, που βρέχει ορθολογιστές που πέφτουν από τα σύννεφα. Οι άνθρωποι πιστεύουν πράγματα που δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε».

Άραγε δίνει δεύτερες ευκαιρίες; «Και πέμπτες» απαντά ενώ δανείζεται μία φράση του έργου που κάποια στιγμή λέει: «Οι άνθρωποι κάνουν λάθη, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου».




Ποια είναι η άποψή του για τον ΣΥΡΙΖΑ; Ο ηθοποιός είναι ξεκάθαρος: «Νομίζω ότι απλά είναι η χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει ποτέ από τη χώρα –για όσα χρόνια ζω– τη στιγμή μάλιστα που δεν είχε να ανταγωνιστεί μεγαλειώδεις κυβερνήσεις. Απέτυχε οικτρά σε όλα και κυρίως πούλησε ότι ήταν κάτι διαφορετικό. Αυτό ήταν το προδοτικό. Δεν με ενδιαφέρει η κριτική που της έρχεται από αριστερά για το πόσο αριστερή είναι – σαν το αριστερό να είναι κάτι εξ ορισμού καλό και ηθικό. Δεν ισχύει αυτή η συνθήκη. Βασικά είναι μία κυβέρνηση άλλα ντ’ άλλων».

Μάλιστα -μεταξύ άλλων- ο γνωστός ηθοποιός λέει πως «δεν έπεσα από τα σύννεφα που αυτή η κυβέρνηση δεν λειτούργησε, το περίμενα. Έπεσα όμως από τα σύννεφα με τον Τραμπ και με το ότι δεν μπορούσα να πείσω φίλους μου ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε μία πολιτικό όπως η Χίλαρι –που, ok, μπορεί να κουβαλάει πολλά– και σε έναν κλόουν. Έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι υπάρχουν κρούσματα ιλαράς».

Για τη στάση της αντιπολίτευσης: «Έχω ιδιαίτερα θετική άποψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σκέψου την πιθανότητα να είχαμε την ίδια πολιτική κατάσταση στη χώρα και αρχηγός της ΝΔ να ήταν οποιοσδήποτε άλλος. Εγώ θα ήμουν σε μεγάλο αδιέξοδο. Το λέω και σε φίλους μου που έχουν ακόμα στο μυαλό τους το ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά, που το καταλαβαίνω σαν σύνθημα του 1970, αλλά είμαστε στο 2017».

Τι είναι αυτό που τον εξοργίζει; «Με εξοργίζει -τόσο πολύ σε σημείο που αρχίζω να βρίζω άγρια– όταν ακούω, από ανθρώπους που δεν το περιμένω, απόψεις που θεωρώ αδιανόητες. Και ενώ πάντα προσπαθώ να είμαι ψύχραιμος και να λέω ότι κάθε άνθρωπος δικαιούται να έχει την άποψή του, έχω να σου πω ότι, όχι! Δεν δικαιούται κάθε άνθρωπος να έχει την άποψή του για όλα τα θέματα. Υπάρχουν μία σειρά από θέματα που δεν εμπίπτουν στην... άποψη. Π.χ. τα εμβόλια» απαντά ο κ. Μαρκουλάκης.

Πηγή: Athens Voice