Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΓΚΑΪΛΑΝΤ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ» ΒΟΑ ΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ ΜΕ ΤΑ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Στην Μακρόνησο πήγαιναν όσοι δεν υπέγραφαν, τι δουλειά έχουν οι Συριζαίοι, διερωτώνται σκωπτικά οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων - Οργή...





Στην Μακρόνησο πήγαιναν όσοι δεν υπέγραφαν, τι δουλειά έχουν οι Συριζαίοι, διερωτώνται σκωπτικά οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων - Οργή, αλλά και χιούμορ για το νέο εγχείρημα της Κουμουνδούρου




Με επικεφαλής υπουργούς και πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, περίπου 2.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν χθες Κυριακή «εκδρομή μνήμης» στην Μακρόνησο, τον τόπο εξορίας και βασανισμού χιλιάδων Αριστερών κατά το πρόσφατο παρελθόν της χώρας μας.


Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, οι αναπληρωτές υπουργοί Γιώργος Κατρούγκαλος, Νίκος Σαντορινιός και Αλέξανδρος Χαρίτσης, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος Παναγιώτης Ρήγας, η βουλευτής Φωτεινή Βάκη αλλά και ο Νίκος Φίλης βρέθηκαν όλοι στην Μακρόνησο, που «αποτελεί ένα σύγχρονο μνημείο ιστορικής μνήμης, απ’ αυτά τα οποία θα πρέπει να μην τα ξεχνάμε, διότι αποτελούν πηγή για να βγάζει ο λαός μας συμπεράσματα», όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Σκουρλέτης.




Πολλοί από αυτούς, με πρώτο τον Γιώργο Κατρούγκαλο, φωτογραφήθηκαν στα ερείπια και ανέβασαν τις φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, με τις ανάλογες λεζάντες.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ποζάρει στη Μακρόνησο





Τα κοινωνικά δίκτυα όμως και ιδίως οι χρήστες του Twitter δεν συμφώνησαν καθόλου με την οργανωμένη αυτή κίνηση από την Κουμουνδούρου - διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν οι εφημερίδες «Αυγή» και «Εποχή» και το περιοδικό «Σπούτνικ», με τη στήριξη των ΑΣΚΙ, του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» και του «Left.gr».

Δεκάδες ήταν τα σχόλια που καυτηρίαζαν το γεγονός πως στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στον Τραμπ και την Μακρόνησο, «πουλώντας αριστεροσύνη» στο εσωτερικό, την ώρα που συμφωνούν σε πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Πολλοί αξιολόγησαν την «εκδρομή μνήμης» σαν μια προσπάθεια «πώλησης σανό» προς το εσωτερικό ακροατήριο του κόμματος, που μετά την επίδειξη καλών σχέσεων ή και υποταγής, όπως ερμηνεύτηκε από κάποιους, στον Ντόναλντ Τραμπ, είχε «ανάγκη» να θυμηθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι -τυπικά έστω- αριστερό κόμμα.

Αγωνιστικός χαιρετισμός από τον Παναγιώτη Ρήγα


Σαντορινιός, Σκουρλέτης, Ρήγας, Βάκη, Φίλης στην κατάθεση στεφάνου

Παναγιώτης Ρήγας και Αλέξης Χαρίτσης

Οι χρήστες του Twitter, έκαναν (ακόμα πιο εύκολα από ό,τι στον ΣΥΡΙΖΑ) την Μακρόνησο... Λονγκάιλαντ και... στόλισαν κανονικά όσους προσπάθησαν να καπηλευτούν την ιστορική μνήμη, όπως πολλές φορές καταγγέλθηκε. Τόνισαν για ακόμα μια φορά την ανακολουθία έργων και λόγων της κυβέρνησης και κατέληξαν πως για μια ακόμα φορά, επιχειρεί να παρουσιάσει την κατάσταση όπως την βολεύει και όχι όπως πραγματικά είναι.
















































ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ