Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ «ΠΛΗΡΩΝΕΙ» Ο ΥΠΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η Αρχιεπισκοπή αφαιρεί τα κονδύλια ανέγερσης του Ναού Η κρίση που ταλανίζει την Αρχιεπισκοπή μεταφέρεται και στην οικοδόμηση του ναού...




Η Αρχιεπισκοπή αφαιρεί τα κονδύλια ανέγερσης του Ναού
Η κρίση που ταλανίζει την Αρχιεπισκοπή μεταφέρεται και στην οικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου, καθώς είχε προγραμματιστεί σύσκεψη στην Αρχιεπισκοπή το πρωί της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου καθότι ασφαλείς πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι έγινε μεταφορά από το ειδικό ταμείο ανέγερσης του ναού του ποσού των 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων για την κάλυψη τρεχουσών εξόδων της Αρχιεπισκοπής.

Τί δήλωνε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για το Ναό Αγίου Νικολάου το 2016




Για το τελικό κόστος του ναού, μας είπε ότι «το τελικό δεν μπορώ αν το ξέρω, αλλά έχουμε υπολογίσει μεταξύ 35 και 40 εκατομμύρια». Υπολογίζεται ότι σε ημερήσια βάση τον ναό θα τον επισκέπτονται πάνω από 20 χιλιάδες άνθρωποι, ενώ διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι θα μπαινοβγαίνουν στον διπλανό σταθμό για υπόγειες συγκοινωνίες.

Αναφορικά αν έχουν συγκεντρωθεί τα χρήματα, είπε ότι «είναι στα 39 περίπου εκατομμύρια ως υποσχέσεις ενώ σε ρευστό είναι γύρω στα 20 εκατομμύρια, αλλά είναι αναμενόμενα άλλα δέκα» και τόνισε πως «δεν ανησυχώ καθόλου για τα χρήματα».

Ο ναός ο οποίος αναμένεται να είναι ένας πλήρης Ελληνορθόδοξος Ναός αφιερωμένος στη λατρεία του Θεού, αναμένεται να έχει και ειδικό χώρο περισυλλογής για όσους εκ των επισκεπτών ή μελών των οικογενειών που έχασαν αγαπητά τους πρόσωπα κατά το τρομοκρατικό πλήγμα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 επιθυμούν να μπουν σ’ αυτόν και να αναλογισθούν τα γεγονότα και να σκεφθούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Γέρων κ. Δημήτριος, ο οποίος επί δέκα πέντε χρόνια τώρα έχει ως κορυφαία προτεραιότητα του την επανανοικοδόμηση του ναού φροντίζει προσωπικώς και για την αγιογράφησή του. Ηδη προ μηνών μετέβη αυτοπροσώπως στο Αγιον Ορος, όπου συναντήθηκε με κορυφαίους Αγιορείτες αγιογράφους.

από ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.