Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΕΘΑΝΕ Η ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Θλίψη, εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών για την απώλεια της πρέσβεως Ελευθερίας Γιαννάκου, η οποία «με την ίδια γεν...





Θλίψη, εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών για την απώλεια της πρέσβεως Ελευθερίας Γιαννάκου, η οποία «με την ίδια γενναιότητα που πάλεψε για τα συμφέροντα της χώρας, έδωσε και την μάχη της κατά της ασθένειας».






Τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προσωπικά, όσο και η πολιτική και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στους οικείους της Ελευθερίας Γιαννάκου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η Ελευθερία Γιαννάκου διακρίθηκε για τον επαγγελματισμό της, το ήθος της και την αφοσίωση στο καθήκον. Εισήλθε στον διπλωματικό κλάδο το 1989 και υπηρέτησε σε σημαντικές για τα συμφέροντα της Ελλάδος θέσεις, όπως οι Πρεσβείες της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και στο Βατικανό, στο Γενικό Προξενείο Μελβούρνης και στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη. Στην κεντρική υπηρεσία υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, στις Διευθύνσεις Μέσης Ανατολής, Βαλκανικών Χωρών, Διεθνών Οργανισμών, ενώ διετέλεσε Διευθύντρια Διεθνών Ενεργειακών Θεμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ