Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ Η ΠΟΡΤΑΡΙΑ... ΤΙΝΑΧΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ, ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΕ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΝΙΟΥ...

Έκρηξη σημειώθηκε, αργά χθες το βράδυ, στην Πορταριά του Βόλου, από διαρροή προπανίου, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις. Κατασ...

Βομβαρδισμένο τοπίο η Πορταριά από έκρηξη προπανίου – Κόπηκε το ρεύμα σε όλη την περιοχή





Έκρηξη σημειώθηκε, αργά χθες το βράδυ, στην Πορταριά του Βόλου, από διαρροή προπανίου, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις.




Καταστράφηκε μια ταβέρνα και υπήρξαν εκτεταμένες ζημιές σε κοντινά κτίρια.

Η έκρηξη που σημειώθηκε στην ταβέρνα «Σκαλάκια» στην πλατεία της Πορταριάς, ήταν μεγάλης ισχύος.

Στην πλατεία του τουριστικού θέρετρου η εικόνα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, αλλά το ευτύχημα είναι ότι την ώρα του συμβάντος η ταβέρνα δεν λειτουργούσε, με αποτέλεσμα να μη κινδυνεύσουν άμεσα ανθρώπινες ζωές.

Από την σφοδρή έκρηξη, που σχεδόν κατέστρεψε το κτίριο που στεγάζεται η ταβέρνα, έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε όλη την περιοχή της Πορταριάς.

Στο σημείο έσπευσαν έξι πυροσβεστικά οχήματα με 15 άνδρες και απέκλεισαν την ευρύτερη περιοχή, φοβούμενοι το ενδεχόμενο νέας έκρηξης.

Ζημιές έχουν υποστεί τα γειτονικά κτίρια, έχουν σπάσει τζάμια και στους γύρω χώρους, ακόμη και σε απόσταση 100 μέτρων, έχουν εκτοξευθεί τσιμέντα, γλάστρες και πέργκολες.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, Χαράλαμπος Πόζογλου, που μετέβη στην Πορταριά, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε ως πολύ μεγάλη την έκρηξη και όπως είπε «σήμερα θα γίνει η καταμέτρηση και θα αποσταλεί έγγραφο στην Πολεοδομία, η οποία πρέπει να εξετάσει τη στατικότητα του κτιρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η έκρηξη προήλθε από διαρροή προπανίου από μια δεξαμενή χωρητικότητας 1.700 λίτρων, ωστόσο το προανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα»

Στην Πορταριά έχουν μεταβεί και ειδικοί τεχνικοί προκειμένου να εξετάσουν ενδελεχώς την περίπτωση και να αντιμετωπισθεί η κατάσταση από μια νέα πιθανή διαρροή, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.