Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ: ΣΗΚΩΣΕ ΜΠΑΪΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΟ Η ΓΕΝΝΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ

Μπαϊράκι φαίνεται πως σήκωσε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε επιφυλάξεις...




Μπαϊράκι φαίνεται πως σήκωσε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου που προωθεί η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Πρωϊνή Ανάγνωση», στο Κανάλι της Βουλής. Μάλιστα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για «ψήφο συνείδησης».





Μετά τις ενστάσεις που έχουν εκφράσει βουλευτές των ΑΝΕΛ για την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη νομική διόρθωση του φύλου, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά σε συνέντευξή της στο Κανάλι της Βουλή κράτησε επιφυλάξεις κυρίως σε ότι αφορά την δυνατότητα αυτή να γίνεται υπό προϋποθέσεις και από ανήλικους άνω των 15 ετών.

«Κόκκινη γραμμή το 15ο έτος»

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «θεωρώ ότι υπάρχει προχειρότητα στη σύνταξη του νομοσχεδίου και ότι τέτοια σχέδια νόμου θα πρέπει να ψηφίζονται κατά συνείδηση», και σημείωσε ότι για εκείνη είναι «το 15ο έτος είναι κόκκινη γραμμή».

Υποστήριξε πως ως εκπαιδευτικός, μπορεί να πει με βεβαιότητα, πως «το θέμα της προστασίας ενός 15χρονου διεμφυλικού παιδιού από το bullying στο σχολείο ή στον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο, δεν είναι θέμα αλλαγής ταυτότητας, αλλά θέμα Παιδείας, αλλαγής νοοτροπίας και σεβασμού στον συνάνθρωπο, την ανθρώπινη υπόσταση και γενικότερα τα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Το bullying είναι θέμα Παιδείας»

« Άλλωστε, όπως όλοι γνωρίζουμε, bullying δε δέχονται μόνο τα διεμφυλικά παιδιά, αλλά και πολλά άλλα, για διαφορετικούς λόγους. Εδώ λοιπόν, έχει μεγάλη ευθύνη η Πολιτεία, που πρέπει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συμβουλευτικές δομές, αλλά και ο εκπαιδευτικός, ο οποίος πρέπει να σπάσει τα στεγανά μέσα στην τάξη και να αναδείξει αυτή την “ιδιαιτερότητα” σε κάτι όχι αρνητικό, αλλά σε κάτι που αξίζει σεβασμού», πρόσθεσε η βουλευτής.

«Το νομοσχέδιο ίσως λειτουργήσει μπούμερανγκ»

Εξέφρασε δε τον φόβο μήπως αυτό το νομοσχέδιο λειτουργήσει ως μπούμερανγκ, λέγοντας ότι «εκεί που θέλουμε να αποτρέψουμε τα παιδιά από το βασανιστήριο που λέγεται χειρουργείο για την αλλαγή φύλου, τελικά τα σπρώχνουμε περισσότερο σε μία τέτοια απόφαση».

Αναφερόμενη στη ρύπανση του Αργοσαρωνικού, η βουλευτής είπε ότι πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, κάνοντας λόγο για επιβολή ποινών στους υπευθύνους.

Στήριξη στον Κοτζιά




Tέλος, η κ. Γεννιά εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για τους χειρισμούς του στο ζήτημα του αυτοπροσδιορισμού ως «τουρκικής» της Μουσουλμανικής Ένωσης Ξάνθης.

«Μετά από δύο χρόνια ως υπουργός Εξωτερικών, ο Νίκος Κοτζιάς έχει δώσει δείγματα γραφής και του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη», είπε η βουλευτής.

Δείτε το βίντεο μετά το 15.30



newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.