Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΠΟΥ «ΑΡΜΕΞΕ» ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΤΟ ΝΟΞΒΙΛ... ΤΩΡΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΛΑΠΕΝΤΑ

ΝΟΞΒΙΛ. ΤΕΝΕΣΙ. Ο πρώην ταμίας της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Νόξβιλ Τενεσί, Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, ο oποίος υπεξαίρε...




ΝΟΞΒΙΛ. ΤΕΝΕΣΙ. Ο πρώην ταμίας της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Νόξβιλ Τενεσί, Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, ο oποίος υπεξαίρεσε από τα ταμεία της κοινότητας το ποσό των $415.950 επί σειρά ετών, όπως είχε αποκαλύψει ο «Εθνικός Κήρυξ» ζητά τώρα την κήρυξη πτώχευσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής αμερικανικής εφημερίδας «Knoxville News Sentinel».




Ο κ. Χριστοδούλου, ο οποίος δήλωσε ενοχή, εξέτισε ποινή φυλάκισης ενός έτους και είναι σε δοκιμαστική επιτήρηση επί εννέα έτη. Ισχυρίζεται, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ότι έχει στην τσέπη του μόνο 20 δολάρια, έχει ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία από το ταξιδιωτικό γραφείο που πούλησε όταν πιάστηκε να κλέβει την εκκλησία, έχει χρέος ύψους $618.702 εκ των οποίων τα $224.675 τα χρωστά στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου από την οποία τα υπεξαίρεσε.

Εχει πληρώσει περισσότερα από τα μισά από τα κλαπέντα, πλην όμως ο νόμος απαγορεύει να κηρύξει πτώχευση, προκειμένου να αποφύγει να πληρώσει και τα υπόλοιπα στην εκκλησία.

Ο κ. Χριστοδούλου, ωστόσο, στην αίτηση του για υποβολή πτώχευσης λέει ότι χρωστά στην τράπεζα CBBC το ποσό των 312 χιλιάδων δολαρίων, στην Discover 20.000 δολάρια κι όπως αναφέραμε πιο πάνω στην εκκλησία $224.675. Δεν έγινε γνωστό τι έκανε τα κλεμμένα χρήματα ο κ. Χριστοδούλου.

Εν τω μεταξύ, η σύζυγός του κατέθεσε αίτηση για διαζύγιο.

Υπενθυμίζεται πως ένα μήνα αργότερα μετά την ανακάλυψη της κλοπής μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ενας πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, ευτυχώς όχι σοβαρά τραυματισμένος. Ο κ. D.J. Corcoran, επικεφαλής της Πυροσβεστικής, είπε ότι ο πυροσβέστης του τραυματίσθηκε από τον Εσταυρωμένο που έπεσε πάνω του.

Ο «Ε.Κ.» είχε γράψει στις 15 Μαρτίου του 2015 πως «ο επί τέσσερα χρόνια ταμίας του κοινοτικού συμβουλίου άδειασε κυριολεκτικά τα ταμεία της, υπεξαιρώντας 360.000 δολάρια και την άφησε με μόνο δύο χιλ. δολάρια (2.000), σε σημείο που η κοινότητα αναγκάστηκε να πάρει δάνειο 150.000 δολάρια από τράπεζα για να μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Συγκεκριμένα, όπως αναγράφεται σε επίσημη αλληλογραφία του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας, π. Αντωνίου Στρατή, και του κοινοτικού συμβουλίου προς τα μέλη της κοινότητας, με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου 2015, αντίγραφα της οποίας έχουν περιέλθει στη διάθεση του «Εθνικού Κήρυκα», ο επί τετραετίας ταμίας της κοινότητας υπεξαίρεσε «ποσό ύψους 360.000 δολαρίων για δική του χρήση».

Η κοινότητα ανήκει στη Μητρόπολη Ατλάντας υπό τον Μητροπολίτη Αλέξιο.

Στην επιστολή τους αυτή της 25ης Φεβρουαρίου 2015 προς τα μέλη της κοινότητας, ο ιερατικός προϊστάμενος π. Αντώνιος Στρατής και το κοινοτικό συμβούλιο κατονομάζουν τον δράστη και χαρακτηρίζουν την πράξη «διαβολική», σημειώνοντας ότι «ανάμεσα στα άλλα τα συναισθήματα έχει προκαλέσει σοβαρό πονοκέφαλο».




Στην επιστολή τους αναφέρουν: «Συγκεκριμένα, έχουμε πληροφορηθεί ότι ο Κωνσταντίνος Χριστοδούλου ενώ κατείχε το αξίωμα του ταμία και δρώντας μονομερώς και χωρίς τη γνώση μας, κατόρθωσε να αποσπάσει χρηματικά ποσά της Εκκλησίας για προσωπική του χρήση. Δεν υπάρχει ένδειξη πως συμμετείχε άλλος κανείς, έδρασε μονομερώς και τα αποσπούσε από το ταμείο της εκκλησίας κατά τρόπο αργό και επιτηδευμένο σε συνεχιζόμενη βάση κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της θητείας του, εισρέοντας τα χρηματικά ποσά σε προσωπικούς του λογαριασμούς καλύπτοντας συνάμα τις πράξεις του».

Ανέγραψαν ακόμα στην επιστολή τους, πως «ο Κωνσταντίνος έχει παραδεχθεί πως υπεξαίρεσε μέχρι τα 360.000 δολάρια, όλα για προσωπική του χρήση. Θα διεξαχθεί εξωτερικός έλεγχος για να καταδειχθεί, ανάμεσα στα άλλα ευρήματα, το πραγματικό ποσό που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της θητείας του ως ταμία από το 2011 μέχρι το 2014.

Συνεπώς μας άφησε στους λογαριασμούς στην Τράπεζα Regions Bank (γενικός λογαριασμός, λογαριασμός μνημοσυνών, κτιρίου, ελληνικού φεστιβάλ και καταθέσεων λιγότερα από 2.000 δολ. για να λειτουργήσουμε. Η δραστηριότητα αυτή έγινε δίχως τη γνώση κανενός άλλου μέλους του κοινοτικού συμβουλίου και των αξιωματούχων του κατά την περίοδο των τεσσάρων ετών».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του, ο ιερεύς π. Αντώνιος Στρατής και το κοινοτικό συμβούλιο αναφέρουν ότι «ο Κωνσταντίνος έχει υποσχεθεί να καταβάλλει ολόκληρο το ποσό, ωστόσο η τελική δίκη εξαρτάται από τον Κύριο».

Επίσης, ο «Ε.Κ.» είχε γράψει στις 10 Ιανουαρίου 2016 πως «δέκα χρόνια συνολικά φυλάκισης (διακεκομμένη) εισέπραξε ο ομογενής Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, 48 ετών, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι άδειασε τα ταμεία της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Νάσβιλ του Τενεσί όταν υπηρετούσε ως ταμίας του κοινοτικού συμβουλίου της. Ο κ. Χριστοδούλου είχε κλέψει ποσό ύψους 415.950 δολαρίων».

ekirikas