Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ: ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΙ ΞΥΠΟΛΗΤΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΕ ΦΟΡΗΤΟ ΟΠΛΙΣΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΚΑΛΥΠΤΟΙ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ...!..

Σε απελπισία έχει περιέλθει ο τουρκικός στρατός στην επαρχία Σερχάτ, όπου μάχεται τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK)....

«Ο τουρκικός στρατός ανίκανος να πολεμήσει» – Τι απέδειξε η βαριά ήττα από το PKK με 69 νεκρούς




Σε απελπισία έχει περιέλθει ο τουρκικός στρατός στην επαρχία Σερχάτ, όπου μάχεται τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Όπως μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, στα 34 χρόνια που ο τουρκικός στρατός πολεμά το PKK έχει ανακοινώσει το τέλος του αντάρτικου αμέτρητες φορές, ωστόσο η πραγματικότητα μαρτυρά ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μαζί του.




Οι επιδόσεις των Κούρδων ανταρτών στην περιοχή Σερχάτ απέδειξαν για μια ακόμη φορά πόσο απελπισμένος είναι ο τουρκικός στρατός παρά την υπεροχή του σε στρατιωτικό εξοπλισμό.

Όπως μεταδίδει το ANF, στις 27 Σεπτεμβρίου ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση στο Σερχάτ αντιμετωπίζοντας ισχυρή αντίσταση από τους Κούρδους αντάρτες. Οι τουρκικές δυνάμεις στοχοποιήθηκαν από εννέα σημεία και περικυκλώθηκαν για πολλές ώρες.

Οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού εξαρτώνται πλήρως από την αεροπορική υποστήριξη και τον βαρύ εξοπλισμό.

Αλλά σε αυτή την επιχείριση, γράφει το ANF, είδαμε ότι παρά την τεχνική ισχύ τους, δεν μπορούν να πολεμήσουν στο έδαφος. Είναι δηλαδή εντελώς ανίκανοι για χερσαίες επιχειρήσεις. «Είδαμε στο Σερχάτ τι συμβαίνει όταν επιχειρούν να προωθηθούν στο έδαφος», γράφει το ANF.

Από το Σερχάτ στο Μποτάν και τα όρη Ζάγρος, ο τουρκικός στρατός ισχυρίστηκε ότι πέτυχε τους στόχους του, επειδή είχε αεροπορική υποστήριξη. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο ανταρτοπόλεμος τους ακύρωσε.




Εξετάζοντας τις λεπτομέρειες των επιχειρήσεων στο Σερχάτ, γίνεται κατανοητό ότι καμία τουρκική στρατιωτική επιχείριση δεν πέτυχε.

Χρησιμοποίησαν χιλιάδες στρατιώτες, χωροφύλακες και αντιαντάρτικες μονάδες, απέκλεισαν δρόμους, δημιούργησαν ασφαλείς ζώνες. Επειδή τίποτα από αυτά δεν απέδωσε, αποφάσισαν να χτίσουν τείχος. Επειδή ούτε με αυτό κατάφεραν τίποτα, αποφάσισαν να δοκιμάσουν τους εαυτούς τους στο πεδίο της μάχης.

Το αποτέλεσμα της τουρκικής χερσαίας επίθεσης είχε βαρύ κόστος. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του HPG, του ένοπλου βραχίονα του PKK, 69 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, 44 τραυματίστηκαν, δύο ελικόπτερα Cobra χτυπήθηκαν, δύο στρατιωτικά οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ένα τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή Dragunov-SVD πάρθηκε λάφυρο, ένα πυροβόλο και μεγάλες ποσότητες πολεμικού υλικού.

Η συμμαχία της Τουρκίας με το Ιράν ενάντια στους Κούρδους, σύμφωνα με το ANF, είναι η έσχατη λύση του τουρκικού στρατού μήπως και καταφέρει να νικήσει τους Κούρδους αντάρτες. tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.