Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ «ΕΧΩ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ»

Στο «φως» οι συγκλονιστικές επιστολές του επιχειρηματία προς την οικογένειά του, που υπέγραφε με το ίδιο του το αίμα Παρά τις ...







Στο «φως» οι συγκλονιστικές επιστολές του επιχειρηματία προς την οικογένειά του, που υπέγραφε με το ίδιο του το αίμα




Παρά τις κακουχίες που περνούσε κατά την 6μηνη κράτησή του στα χέρια των απαγωγέων του, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης δεν λύγισε ποτέ, αλλά με γενναιότητα και απίστευτη ψυχραμία προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τα όσα του συνέβαιναν, έχοντας πάντα στο μυαλό του την οικογένειά του.

Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος κατά την απελευθέρωσή του, όλο αυτό το διάστημα κρατούσε σημειώσεις και έγραφε επιστολές προς του δικούς του ανθρώπους, σφραγίζοντάς τις... με το αίμα του.

Τέσσερις από αυτές τις επιστολές βλέπουν σήμερα το «φως» της δημοσιότητας και συγκλονίζουν. Σύμφωνα με το bloko.gr, η μία είναι για οικείο του πρόσωπο και προς μέλη της οικογένειας του, η δεύτερη και η τρίτη, είναι επιστολές με τις οποίες ζητά ή μεταφέρει εντολές των απαγωγέων. Ενώ, σε μία τέταρτη που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, απευθύνεται αποκλειστικά προς τα αγόρια του.


Τα συγκηντικά λόγια, ο γραφικός του χαρακτήρας και ο δομημένος λόγος του αποκαλύπτουν την αστείρευτη δύναμη του επιχειρηματία αυτές τις 186 μέρες κράτησής του σε ανήλαγια κρησφύγετα.


Η δεύτερη επιστολή

Μιχάλης 23/4/2017

Οι μέρες στην απομόνωση δεν περνούν

Αγαπημένοι μου γονείς, Κατερινούλα, παιδιά μου, Μανόλη,

Είμαι ζωντανός, τρέφομαι καλά, όμως οι μέρες στην απομόνωση δεν περνούν.

Με ρωτάνε αν έλαβα το μήνυμα του η… Δε θυμάμαι σε ποιο μήνυμα αναφέρεστε.

Περάσαμε θαυμάσια το προηγούμενο Πα/Σα/Κο/ στο Montabaur με την Κατερίνα, στη γιορτή για τα 50 χρόνια, με τους 100 περ. καλεσμένους των 4 φίλων που γιόρταζαν.

Το μινωικό κόσμημα φαίνεται να άρεσε στη γυναίκα του…




Παρακαλώ, αν μπορείτε κάντε λίγο γρήγορα. Μου λένε, να μην κάνετε πολλές διαπραγματεύσεις κι άλλα «κόλπα».




Πειστήρια θα πάρετε ακόμα μια φορά μόνο. Οι άνθρωποι που είναι εδώ που με κρατάνε, μου φέρονται καλά. Μη γίνει κάποιο λάθος παρακαλώ.

Να θυμάστε συνθηματικό Α.Β.

Σας αγαπώ πολύ και σας ευχαριστώ. Αντιλαμβάνομαι τον πόνο, την αγωνία και τις δυσκολίες σας».

Το αίμα του επιχειρηματία στη δεύτερη επιστολή είναι εμφανές. Ήταν ο τρόπος για να πειστούν οι δικοί του άνθρωποι ότι ήταν ζωντανός και ότι τα κείμενα ήταν γραμμένα από τον ίδιο.

Στη συγκεκριμένη επιστολή, με παραλήπτες τη σύζυγο και τα παιδιά του, ο Λεμπιδάκης περιγράφει λεπτομερειακά σκηνές από το τελευταίο ταξίδι τους στη Γερμανία, ώστε κανείς να μην αμφιβάλλει για την ταυτότητα του συντάκτη του κειμένου.


Η τρίτη επιστολή είναι και η πιο συγκλονιστική. Ο επιχειρηματίας απευθύνει έκκληση προς τον πατέρα του και την οικογένειά του να συγκεντρώσουν τα χρήματα, ώστε να τον ελευθερώσουν οι απαγωγείς του, καθώς, όπως γράφει μετρά ήδη 24 ημέρες και πλέον έχει newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.