Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ... Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ...!!

Τουρκικές δυνάμεις αναπτύσσονται βαθύτερα στη βορειοδυτική Συρία με στόχο να περικυκλώσουν τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν. Τα τουρκικά ...

Να περικυκλώσει τους Κούρδους στην Εφρίν είναι ο στόχος της νέας τουρκικής εισβολής στη Συρία




Τουρκικές δυνάμεις αναπτύσσονται βαθύτερα στη βορειοδυτική Συρία με στόχο να περικυκλώσουν τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν.

Τα τουρκικά στρατεύματα εισήλθαν στη βορειοδυτική Συρία από την τουρκική επαρχία Χατάι (Αντιόχεια) την Πέμπτη το βράδυ.




Τουλάχιστον τέσσερις φάλαγγες με πολλά άρματα μάχης και εξοπλισμό έχουν λάβει θέσεις σε διάφορες τοποθεσίες κατά την πρώτη φάσης της ανάπτυξης του τουρκικού στρατού που αναμένεται να προχωρήσει πιο βαθιά στην επαρχία Ιντλίμπ.

«Σχεδόν 200 στρατιώτες βρίσκονται πλέον σε περιοχές που χωρίζουν τα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο κουρδικών στρατευμάτων και αυτά που ελέγχονται από οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Ιμπραχίμ Αλ Ιντλίμπι, στρατιωτικός σύμβουλος του φιλότουρκου ισλαμιστικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Αυτόπτες μάρτυρες επεσήμαναν ότι το τουρκικό Μηχανικό εργάζεται όλο το 24ωρο κατασκευάζοντας οχυρωματικά έργα και δημιουργώντας θέσης παρατήρησης.

Και άλλα τουρκικά άρματα μάχης και επιπλέον προσωπικό έφτασε στα συριακά σύνορα το Σάββατο και πήρε θέσεις στην τουρκική πλευρά των συνόρων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Η Τουρκία επεκτείνει την παρουσία της στην περιοχή, όπου ελπίζει να εμποδίσει τις φιλοδοξίες των Κούρδων να ενώσουν τον θύλακα της Εφρίν, στα βόρεια της επαρχίας Ιντλίμπ, με την υπόλοιπη αυτόνομη περιοχή που ελέγχουν στη βόρεια Συρία.




Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι οι επιχειρήσεις της στην περιοχή γίνονται στο πλαίσιο της συμφωνίας που συνήφθη τον προηγούμενο μήνα με τη Μόσχα και την Τεχεράνη για τον περιορισμό των συγκρούσεων μεταξύ των ισλαμιστών και της συριακής κυβέρνησης.

Η Δαμασκός κατήγγειλε το Σάββατο την τουρκική εισβολή επισημαίνοντας ότι πρόκειται για κατάφορη παραβίαση της εθνικής της κυριαρχίας και ζήτησε από την Άγκυρα να αποσύρει τα στρατεύματά της.

Οι ισλαμιστικές συμμορίες που συμμετέχουν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό επισημαίνουν ότι στόχος της Τουρκίας είναι να προελάσει βαθύτερα στην επαρχία Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα να αναγκαστούν να υποχωρήσουν προς τα νότια.

Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία μιας συνεχόμενης λωρίδας γης που θα εκτείνεται από την Μπαμπ Αλ Χάουα ως την πόλη Τζαραμπλούς, στα δυτικά του ποταμού Ευφράτη, και νότια ως την πόλη Αλ Μπαμπ, διευρύνοντας την τουρκική κατοχή στη βορειοδυτική Συρία.

ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ:


Ο στόχος των Τούρκων είναι να προελάσουν και να κυκλώσουν ολόγυρα το κουρδικό καντόνι της Εφρίν. Για να το πετύχουν αυτό έχουν ένα εμπόδιο, τη ζώνη [πορτοκαλί χρώμα] που παραχώρησαν οι Κούρδοι σε ρωσικό έλεγχο. 

Οι Τούρκοι επιθυμούν να δημιουργήσουν μια ενιαία επικράτεια στη βορειοδυτική Συρία, στην οποία θα συμπεριλάβουν τα εδάφη που ήδη κατέχουν στα βόρεια της πόλης του Χαλεπιού με αυτά που άρχισαν να καταλαμβάνουν από την Πέμπτη το βράδυ στην επαρχία της Ιντλίμπ. Αφού περικυκλώσουν το καντόνι της Εφρίν θα επιτεθούν να το καταλάβουν. Έτσι θεωρούν ότι θα αποκλείσουν την έξοδο των Κούρδων στη θάλασσα και θα αποτρέψουν τον διαμελισμό της Τουρκίας.  tribune.gr