Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΜΟΣΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΕΡΚΟΥΚ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΥΣ»... ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ...

Μετά από το παράνομο δημοψήφισμα, αποκαλύφθηκε πως οι περιοχές της Μοσούλης και του Κερκούκ που επιδιώκεται να καταληφθούν από την ΙΚ...




Μετά από το παράνομο δημοψήφισμα, αποκαλύφθηκε πως οι περιοχές της Μοσούλης και του Κερκούκ που επιδιώκεται να καταληφθούν από την ΙΚΒΥ, αποτελούν περιουσία του σουλτάνου Αμπντουλχαμίτ.




Τα αρχεία της ιστορίας σχετικά με τον παραδείσιο σουλτάνο Αμπντουλχαμίτ που ήταν από τους πιο ισχυρούς σουλτάνους, συμπληρώνονται από νέα έγγραφα που εμφανίζονται.

Οι περιοχές της Μοσούλης και του Κιρκούκ οι οποίες διαμέσου του δημοψηφίσματος που πραγματοποίησε ο Μπαρζανί-το άτομο που είναι επικεφαλής της ΙΚΒΥ και γίνεται προσπάθεια να γίνουν μεζές για τα βρώμικα στόματα των ιμπεριαλιστών, είχαν αγοραστεί από τον σουλτάνο Αμπντουλχαμίτ για να αποτραπεί μια δυνητική κατάληψη τους. Αποκαλύφθηκε πως 100 χρόνια πριν από αυτό το παίγνιο με το δημοψήφισμα, οι επαρχίες Κερκούκ και Μοσούλης έγιναν προσωπική περιουσία του σουλτάνου Αμπντουλχαμίτ. Βλέποντας από τότε τον πλούτο των περιοχών εκεί και ιδιαίτερα τις υπόγειες πηγές τους, το κατέστησε από τότε προσωπική του περιουσία. Μάλιστα δίνοντας χρήματα αγόρασε από τότε 611.458 εκτάρια στο κέντρο της Μοσούλης, 87,742 στην περιοχή Ζίμα, 2.280 στην Άζρα, 14,950 στο Ντουχούμ, 2.200 στην Ιμαντίγιε, 40.192 στο Ζάχο και 5.750 εκτάρια στο Σιντζάρ. Επίσης έκανε περιουσία του στο σαντζάκι του Κερκούκ, 1.875 στο κέντρο του Κερκούκ, 125.906 εκτάρια στην Ερμπιλ και 18.177 εκτάρια στην Σελαχίγιε.

……………..

O πρώην επικεφαλής του Ιδρύματος Τουρκικής Ιστορίας καθηγητής Μετίν Χουλαγκού μιλώντας στον Μουσταφά Αρμαγαν του περιοδικού Βαθιά Ιστορία, έδωσε εντυπωσιακές πληροφορίες. Όταν ο Αρμαγάν τον ρώτησε εάν είναι αληθές πως Μοσούλη και Κερκούκ αποτελούν περιουσία με τίτλο του σουλτάνου Αμπντουλχαμίτ του 2ου, αυτός απάντησε λέγοντας: ¨Γνωρίζουμε από πηγές από το εσωτερικό και από το εξωτερικό πως ο σουλτάνος Αμπντουλχαμίτ είχε σημαντική περιουσία. Αποδείξεις για αυτό είναι και οθωμανικά και αγγλικά έγγραφα. Πρόκειται όμως για ένα άτυχο θέμα. Δυστυχώς το κράτος μας το παραμέλησε. Διότι μιλάμε για μια έκταση που περιλαμβάνει 16 εκ. εκτάρια σε Μοσούλη , Κερκούκ αλλά και μέσα στην Βαγδάτη. Μάλιστα βλέπουμε πως περιλαμβάνονται και περιοχές όπου βρίσκονται τα πετρέλαια. Σε μια εποχή κατά την οποία δίνουμε αγώνα για τα στρατηγικά και οικονομικά μας συμφέροντα, αυτά είναι στοιχεία που πρέπει να χρησιμοποιηθούν από το κράτος μας¨.

http://www.yeniakit.com.tr/ http://tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.